Deprem sonrası binlerce balık telef oldu

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük deprem sonrası Tekir mahallesinde balık tesislerinde binlerce balık su kaybından dolayı telef oldu.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük deprem sonrası Tekir mahallesinde balık tesislerinde binlerce balık su kaybından dolayı telef oldu.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7,7 ve Elbistan 7,6 büyüklüğündeki deprem yüzlerce yerleşim noktasını yerle bir ederken, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yer alan Tekir mahallesindeki balık tesislerinde binlerce balık kaynak sularının çekilmesi nedeniyle telef oldu. Tekir, Yeşilgöz, Arıkan ve Kumarlı taraflarında meydana gelen olumsuzluğu giderilmesi için bölgeye yavaş yavaş su verilmeye başlandı.

Telef olan balıklar, işletmeciler tarafından fotoğraflanırken, balık üreticileri bölgeye daha fazla su sevkiyatının yapılması konusunda yetkililerden yardım istedi. Bölgede yaşayan yavru balıklara müdahale edilmemesi halinde onların da telef olmasından korkuluyor.

Manşetler

Sağanak sonrası Savrun Çayı taştı, Kadirli’de hayat durma noktasına geldi
Sele kapılan araçtaki 2 kişi hayatını kaybetti, çevre illerden destek ekipleri sevk edildi
Alanya’da tadilattaki otelde çıkan yangın korkuttu
Eski SGK müdürü ve 2 başmüfettişin yargılandığı davada müştekiden dikkat çeken ifade: "Düpedüz rüşvet istiyorlar"
Husumetli akrabalar arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı
Ambulans kapatılan yol sebebiyle olay yerine ulaşamadı, kalp krizi geçiren vatandaş botla kurtarıldı
Kayıp olarak aranan yaşlı kadın derede kenarında ölü bulundu
İsrail Başkonsolosluğu önündeki çatışmada öldürülen terörist Adana’da cinayetten yargılanmış
Antalya’da 2 katlı kerpiç ev çöktü
Antalya’da kaçak kozmetik üretimi yapılan depoya baskın: 65 milyon liralık sahte ürün ele geçirildi