Deprem, tonlarca ağırlıktaki ‘tokalaşma’ sütunlarını yıktı

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman'daki 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nde bulunan tonlarca ağırlıktaki "tokalaşma" sütunlarını yıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman'daki 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nde bulunan tonlarca ağırlıktaki "tokalaşma" sütunlarını yıktı.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem, tarihi yapılara da zarar verdi. Adıyaman'da Nemrut Dağı eteklerinde bulunan 2 bin yıllık Karakuş Tümüsülü'ndeki tonlarca ağırlığındaki tokalaşma sütunu depremden dolayı yıkıldı. 10 metre yüksekliğindeki sütunda bulunan kitabede, Grekçe, "Büyük Kral Antiochos ve Kraliçe Isias'a, oğlu büyük kral Mithridates (MÖ 36-21), bu anıtı kralın kızkardeşi ve kralların kralı Orodes'in karısı kraliçe Laodike'nin ebedi anısına yaptırdı" yazıyor.

Manşetler

Gece evden otomobille ayrılan kadın, dereye düşen otomobilde hayatını kaybetti
Turizmci Zafer Süral: "İsteklerin ardı arkası kesilmiyor, benim de dayanacak gücüm kalmamıştı şikayetçi oldum"
Kazada kapanan E-90 Otoyolu, araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı
Osmaniye’deki feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu
Hatay’da kuvvetli fırtına etkisini hissettirdi
Minibüsle çarpışarak hurdaya dönen TOFAŞ’taki 2 kişi yaralandı
DSİ’ye ait kepçenin çalınıp define arandığı iddiası
Eşi banyoya mezar kazıp gömmüştü, çocuklarının haber alamaması üzerine kadının cansız bedeni bulundu
Konyaaltı ve Elmalı’da uyuşturucu operasyonu
Antalya’da kaçak alkol operasyonu: 52 bin litre etil alkol ele geçirildi