Deprem, tonlarca ağırlıktaki ‘tokalaşma’ sütunlarını yıktı

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman'daki 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nde bulunan tonlarca ağırlıktaki "tokalaşma" sütunlarını yıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman'daki 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nde bulunan tonlarca ağırlıktaki "tokalaşma" sütunlarını yıktı.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem, tarihi yapılara da zarar verdi. Adıyaman'da Nemrut Dağı eteklerinde bulunan 2 bin yıllık Karakuş Tümüsülü'ndeki tonlarca ağırlığındaki tokalaşma sütunu depremden dolayı yıkıldı. 10 metre yüksekliğindeki sütunda bulunan kitabede, Grekçe, "Büyük Kral Antiochos ve Kraliçe Isias'a, oğlu büyük kral Mithridates (MÖ 36-21), bu anıtı kralın kızkardeşi ve kralların kralı Orodes'in karısı kraliçe Laodike'nin ebedi anısına yaptırdı" yazıyor.

Manşetler

Adana’da otomobil traktöre arkadan çarptı: 1’i ağır 4 yaralı
Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı