Depremin 2. yıl dönümünde Hatay’ın yaraları sarılıyor

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay kent merkezinde, 2 yıl sonra yeniden binalar yükselerek yaralar sarılmaya devam ediyor.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay kent merkezinde, 2 yıl sonra yeniden binalar yükselerek yaralar sarılmaya devam ediyor. Havadan çekilen görüntülerde kent merkezinde yüzlerce binanın aynı anda yapıldığı onlarca vincin çalıştığı görülüyor.

6 Şubat 2023'te meydana gelen merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki deprem tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Depremler sonucunda Türkiye'de resmi rakamlara göre 53 bin 537 vefat ederken, 107 bin 213 kişi de yaralandı. Depremden kısa süre sonra yaralar sarılmaya başlandı. Depremin 2 yıl dönümü yaklaşırken Hatay genelinde belediye binası yakınında ağır hasarlı olan binalar yıkılıp yerlerine yenileri yükseliyor. Havadan çekilen görüntülerde şehirde aynı anda onlarca vinç çalıştığı görüntülere yansıdı. Konteyner kentlerde ise hayat devam ederken, çadırlar ise kaldırıldı. Depremde hurdaya dönen araçlar ise şehrin merkezinin girişinde toplanıp araç mezarlığında bekletiliyor. Şehrin yaraları sarılırken, kent depremin 2. yılında tekrar eski görüntüsüne adım adım yaklaşıyor.

Manşetler

Mersin-Antalya arasında selle gelen mucurlar yolu kapattı
Hatay’da otluk alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Belediye önünde kendini ateşe veren şahıs hayatını kaybetti
Hatay’da fırtına nedeniyle tırlar devrildi
Mersin’de makas atan sürücü gözaltına alındı
Eşini öldüren 77 yaşındaki adam tutuklandı
Dereye düşen araçtaki kadının cenazesi teslim alınırken "Gitme" feryadı yürekleri dağladı
Fırtınanın çatısını uçurduğu evde mahsur kalan 3 kişiyi itfaiye kurtardı
Uçurumdan yuvarlanan sürücüyü AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı
Isparta’daki başsız ceset soruşturmasında 4 gözaltı