Depremin 2. yıl dönümünde Hatay’ın yaraları sarılıyor

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay kent merkezinde, 2 yıl sonra yeniden binalar yükselerek yaralar sarılmaya devam ediyor.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay kent merkezinde, 2 yıl sonra yeniden binalar yükselerek yaralar sarılmaya devam ediyor. Havadan çekilen görüntülerde kent merkezinde yüzlerce binanın aynı anda yapıldığı onlarca vincin çalıştığı görülüyor.

6 Şubat 2023'te meydana gelen merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki deprem tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Depremler sonucunda Türkiye'de resmi rakamlara göre 53 bin 537 vefat ederken, 107 bin 213 kişi de yaralandı. Depremden kısa süre sonra yaralar sarılmaya başlandı. Depremin 2 yıl dönümü yaklaşırken Hatay genelinde belediye binası yakınında ağır hasarlı olan binalar yıkılıp yerlerine yenileri yükseliyor. Havadan çekilen görüntülerde şehirde aynı anda onlarca vinç çalıştığı görüntülere yansıdı. Konteyner kentlerde ise hayat devam ederken, çadırlar ise kaldırıldı. Depremde hurdaya dönen araçlar ise şehrin merkezinin girişinde toplanıp araç mezarlığında bekletiliyor. Şehrin yaraları sarılırken, kent depremin 2. yılında tekrar eski görüntüsüne adım adım yaklaşıyor.

Manşetler

Yanan evde dumandan etkilenen iki çocuk hastaneye kaldırıldı
Mersin’de düğün konvoyunda havaya ateş açan şüpheli yakalandı
İşçilerin kaldığı 2 katlı yatakhane alevlere teslim oldu
Feke-Saimbeyli kara yolu ulaşıma kapandı
Kahramanmaraş’ta kayıp olarak aranan yaşlı adam ölü bulundu
Mersin’de sağlıksız şekilde taşınan çiğ köfte kolilerine el konuldu
Aldatılma iddiası cinayet davasına girdi: Mahkemeden DNA incelemesi talebi
Annesini kazada yaralayıp kaçan sürücüyü, gözyaşlarıyla babasına şikayet etti
Bebeğe şiddet uygulayan hemşire: "Ben de bir anneyim evladımın yanında olmalıyım"
Reyhanlı’da 22 suçu bulunan şahıs yakalandı