Depremin acı yüzünü gösteren araç mezarlığı duygulandırıyor

Depremin vurduğu Hatay'da enkazdan çıkan araçların büyük çoğunluğu hak sahipleri tarafından teslim alındı.

Depremin vurduğu Hatay'da enkazdan çıkan araçların büyük çoğunluğu hak sahipleri tarafından teslim alındı. Araç mezarlığında geriye kalan araçlar ise görenlere asrın felaketini hatırlatıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da 25 bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde, binlerce bina ve binlerce araç hasar gördü. Depremin etkili olduğu Antakya ilçesindeki enkaz arasından çıkarılan araçlar, kentteki farklı noktalarda toplanmıştı. Depremin üzerinden geçen 20 ayda araçların çoğu hak sahiplerine teslim edilirken geriye kalanlar sahipleri tarafından teslim alınmayı bekliyor. Depremin gerçek yüzünü gösteren ve müzeyi andıran görüntüler, görenleri de duygulandırıyor.

"Bu araçların yanında geçip baktığımızda içimiz acıyor"

Araç mezarlığındaki hurda araçların insanları üzdüğünü dile getiren Talat Kazmacı, "Buradaki araçlar, deprem zamanında enkazdan çıkan araçlar. Bu alandaki araçların sayısı daha çoktu ama bazı araç sahipleri araçlarını buradan aldılar. Bu araçları görünce içimiz acıyor. Temennimiz inşallah böyle bir olayın bir daha yaşanmaması. Bu araçların yanında geçip baktığımızda içimiz acıyor" ifadelerini kullandı.

Manşetler

O anlar kamerada: Kurtulmak için kaçtı yerde sürüklenip araca bindirildi, onu yine bir kadın kurtardı
Isparta’da kontrolden çıkan tır devrildi
Mersin’de TV ünitelerine gizlenmiş 520 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Isparta’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 421 sikke ele geçirildi
Alara Çayı’nda kaybolan genci arama çalışmaları 20’nci gününde sürüyor
Tarsus’ta depo yangını
Alev alev yanan yer "motosiklet serası" çıktı
Yaylada 2 katlı evden yükselen alevler ormana sıçramadan söndürüldü
Adana’da otomobiller çarpıştı: 2 yaralı
Panoya giren 1 buçuk metrelik karayılan apartmanı elektriksiz bıraktı