Depremin vurduğu Hatay Amik Ovası’nda buğday hasadı başladı

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı. Hasat, dron ile de görüntülendi.

Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Hatay'ın Amik Ovası'nda buğday hasadına başlandı. Başakların olgunlaşmasıyla altın sarısı bir görünüme bürünen ovada, bugünlerde hasat telaşı yaşanıyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen onlarca biçerdöver üreticinin buğdayının hasadını gerçekleştiriyor. Biçerdöver tarafından hasat edilen buğdaylar, traktör römorklarına alındıktan sonra depoya nakli gerçekleştiriliyor. Hatay'da yaklaşık 450 bin dekar alandan 250 bin tona yakın buğday bekleniyor. Biçerdöverlerin ve üreticilerin hummalı çalışması dron ile de görüntülendi.

Dönümde 600 ile 800 kilogram arası verim

Buğday üreticisi Mustafa Ay, kasım ayının ortalarında ektikleri buğdayın mayısın ortasından itibaren olgunlaştığını ve hasada geldiğini söyledi.

Bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu dile getiren Ay, "Amik Ovası bilindiği gibi Türkiye çapında bir üretim merkezidir. Şu an her yer sapsarı durumda. Devletimizden rekor bir buğday alım fiyatı bekliyoruz. Bin dönüm civarı arazimde buğday hasadı yapıyoruz. Çok şükür rekoltemiz çok yüksek. Dönüm başına 600 ile 800 kilogram arasında buğday alıyoruz. Kötü bir deprem yaşadık ama çiftçilerimiz çalışmak durumunda. Hükümetimiz de çiftçinin arkasında. 8 ile 12 arasında belirlenecek bir taban fiyat bizi mutlu eder" dedi.

Manşetler

Antalya’daki zincirleme kapkaç ve gasp olayında marketteki kasiyer yaşadığı şoku anlattı
Uyuşturucu kullanmaktan öğretmenlikten ihraç edilen şahıs bu kez uyuşturucu ticaretinden tutuklandı
Mersin’de balkonda akıma kapılan 1,5 yaşındaki Yamaç yaşam mücadelesini kaybetti
Tartıştığı kişi tarafından üzerine otomobil sürülüp yaralanan adam hayatını kaybetti
Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı
Devrilen beton mikserinin sürücüsü hafif yaralandı
Böyle gaspçı görülmedi: Marketten parayı alıp kaçtı, içinde çocuk olan otomobili de kaçırdı, yaya olarak kaçarken cep telefonu g
Ambulansın karıştığı kazada sağlık personeli hastayı battaniyeyle güneşten korudu
Antalya’da bir kişi araç içince ölü bulundu, yakınları sinir krizi geçirdi
Devlete ve polise hakaret eden yabancı uyruklu şahıs serbest bırakıldı