Depremin vurduğu Hatay’da TOKİ ayakta

TOKİ konutları, Kahramanmaraş merkezli depremleri hasar almadan atlatmayı başardı.

TOKİ konutları, Kahramanmaraş merkezli depremleri hasar almadan atlatmayı başardı. Neredeyse hiç etkilenmeyen TOKİ konutlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen ekipler hasarsız raporu düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin en çok hasar aldığı Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Büyük yıkımın yaşandığı Antakya merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Altınözü ilçesindeki TOKİ evleri sarsıntıdan etkilenmediği görüldü.

Binalarda hiçbir çatlağın olmadığını ve vatandaşların sıkıntı yaşamadığına vurgu yapan Altınözü TOKİ yöneticisi Mehmet Tuzluoğlu, "Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 3 tane mühendis geldi. Tüm binaları gezerek tespit yaptılar ve hasar kaydı olmadığına dair bize rapor verdiler. Çok şükür bizim hiçbir sıkıntımız yok. Binalarımızda en ufak çatlak dahi yok. Zeminimiz de çok güçlü" dedi.

"TOKİ'nin bu kadar değerli olacağını düşünmemiştik"

TOKİ evlerinin inşaatında da çalıştığını ifade eden Tuzluoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Altınözü'nde can kaybımız yok ama Antakya il merkezimiz çok kötü. Burada 19 blok 384 daire var. Hiçbir dairemizde sıkıntı yok. Burası 2020 yılında oturulmaya başlandı. Buranın inşaatında da çalıştık, beton ve demirlerimiz çok iyi. Biz de TOKİ'nin bu kadar kıymetli, değerli ve sağlam olacağını düşünmemiştik. TOKİ evlerine en yüksek puanı veririm."

Manşetler

Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar verdi
Pikapla çarpışan minibüs kıraathaneye daldı: 1 ölü, 3 yaralı
Alzaymır hastası kadın 48 saat sonra sağ bulundu
Takla atan otomobilde 19 ve 23 yaşındaki 2 genç can verdi
Tur otobüsünün sıkıştırdığını iddia ettiği motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Apartman görevlisi ile kadın motokurye arasında asansör kullanımı tartışması karakolluk oldu
Takla atarak hurdaya dönen Fiat 2 kişiye mezar oldu
Yüksek sesle müzik açan 2 sürücüye toplam 246 bin 898 TL ceza
Estetik işlem sonrası dudağı çürüdü, 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor
İtfaiye erleri yangından kurtulan çocuğu yalnız bırakmadı: "Allah çocuğumu korumuş"