Depremzede öğrenciler ‘robotik kodlama’ ile teknolojiyle buluşacaklar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde "robotik kodlama" eğitimine yönelik açılan atölyeler sayesinde depremzede öğrenciler teknolojiyle buluşacaklar.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde "robotik kodlama" eğitimine yönelik açılan atölyeler sayesinde depremzede öğrenciler teknolojiyle buluşacaklar.

Depremin vurduğu Hatay'ın İskenderun ilçesinde öğrencilerin teknoloji ağırlıklı eğitim almaları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir derneğin arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Geleceği Kodluyoruz H2O Projesi"nin açılış töreni yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Hanife Uysal Ortaokulu'nda "Robotik Kodlama" ve "Üretim Becerileri" adlı iki atölye eğitime açıldı. Bu atölyelerde öğretmenlerin eğitiminin ardından öğrenciler ders alabilecek.

"Bu işler bizim normal hayata dönüşümüzü gösterir"

Okulda düzenlenen açılış programına İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve dernek üyeleri katıldı. Bu atölyelerin açılmasından gerçekten memnun olduğunu ifade eden Kaymakam Demiryürek, "Bu işler bizim normalleştiğimizi gösterir. Bu işler bizim normal hayata dönüşümüzü gösterir. Burada yaptığımız organizasyon, bir okulda atölye açmaktan daha farklı ve daha ileri bir organizasyon. Bu organizasyonda sizinle birlikte olmaktan çok memnunum" dedi.

Manşetler

Çöp toplama sırasında yanan kamyonunu itfaiyeye sürdü
Öldürdüğü eşini evinin banyosuna gömdü
Tüplerin saklandığı ev alev aldı: Patlama anları kamerada
Kahramanmaraş’ta okulda koku paniği: Yaklaşık 17 öğrenci hastaneye sevk edildi
Belediye önünde kendini yaktı
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu