Dereden gelen sular denizi kahverengiye bürüdü, turistler sahili boşalttı

Antalya'nın Manavgat ilçesinin turizminde önemli merkezlerinden olan Evrenseki Sahili, Gömeçli Deresi'nden geldiği ileri sürülen atık sular nedeniyle kahverengiye...

Antalya'nın Manavgat ilçesinin turizminde önemli merkezlerinden olan Evrenseki Sahili, Gömeçli Deresi'nden geldiği ileri sürülen atık sular nedeniyle kahverengiye büründü. Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, gerekli tespitlerin yapıldığını, tespitlerin ardından gerekli işlemlerin yapılacağını dile getirdi. Sahildeki manzara dron ile görüntülendi.

Manavgat ilçesinde Evrenseki-Ilıca Mahallesi sınırında bulunan Gömeçli Deresi'nden denize dökülen sular, Evrenseki sahilinde denizin maviden kahverengiye dönüşmesine neden oldu. Evrenseki sahilinden denize dökülen ve hızla yayılan atık sular görüntü kirliliğinin yanında pis bir kokunun yayılmasına neden oluyor.

Denizin renginin değişmesiyle birlikte bölgedeki otellerin sahilinden denize giren turistler sahili tamamen boşaltırken bazı otellerde turistlerin yaşadıkları sorun nedeniyle acentalarına şikayette bulundukları bildirildi.

Evrenseki sahilinde su sporları işletmeciliği yapan Ercan İşbilir, öğle saatlerinde her şey normal giderken bir anda dereden gelen suyla denizin renginin değiştiğini belirterek, "Ne olduğunu anlayamadık. Derenin yukarısındaki işletmelerden kanalizasyon bırakıldığına inanıyoruz. Sahilde 1 tane bile turist denize girmiyor. Az sayıda turist güneşleniyor. Denizdeki kirliliğin yanında pis bir koku yayılıyor. Yetkili mercilere durumu bildirdik. En kısa sürede sorunun çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, gerekli tespitlerin yapıldığını, tespitlerin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Evrenseki Mahalle Muhtarı Hasan Kaya, bölgelerinde 3 tane hayvan çiftliği olduğunu, deredeki atık suların bu çiftliklerden birisinden geldiğini tahmin ettiklerini, gerekli incelemeler yapılmadan kimseyi suçlayamayacaklarını belirtti.

Manşetler

Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü
Ceyhan Nehri’nde kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 3 kilometre ileride bulundu
Su arızasını gidermeye çalışan muhtar kayalıklardan düştü
Alanya’da otelde arızalı asansörü kontrol ederken yaralanan teknik personel, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Ormanlık alanda mahsur kalan alzheimer hastası kurtarıldı
Beton blokta uzandı, dengesini kaybedip merdivenlere düştü