Dinamit ile patlatılan binalar saniyeler içinde yıkıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar raporu verilen site dinamit ile yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar raporu verilen site dinamit ile yıkıldı.

Dulkadiroğlu ilçesindeki 30 bloklu Güneşevler Sitesine 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar raporu verildi. Bu nedenle binaya yıkım kararı çıktı. Sitenin yıkımı ise bunu dinamitle kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi. Patlatmalar esnasında güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı. Ekiplerin geri sayımı ile 3 bina saniyeler içinde yerle bir oldu.

Dinamit ile ağır hasarlı binaları yıktıklarını ifade eden Mehmet Güler, "6 Şubat depremleri sonrası Pazarcık ilçesinde başladığımız yıkımlarda bu güne kadar 105 binamızın yıkımını gerçekleştirdik. Güneşevler Sitesindeki 30 binanın yıkımını yapıyoruz. Şuanda başka bölgelerde sırada bekleyen 300 bina var yıkılacak olan. Binaların çoğu mahkemelik olanlar. Mahkeme sonucuna göre bizlere teslim edilecek ve yıkacağız. Burada 10 bina yıktık. 20 binamız kaldı. Yıl sonu bitmeden kalan binaları da yıkmış olacağız" diye konuştu.

Depremzede Muhammet Turunç ise, "Bugün dinamit ile patlatılan Güneşevler C1 Blok sakinlerindenim. Bu daireleri biz yıllarca çalışıp almıştık. Saniyeler içinde yerle bir oldu. Bizim birikimlerimiz hayallerimiz dinamit ile patlatıldı" dedi.

Manşetler

Alanya’da hafif ticari araçla çarpışan motosikletli genç yaralandı
Burdur’da aracın içinde hareketsiz bulunan genç hastanede hayatını kaybetti
Osmaniye’de otomobil motosikletle çarpıştı: 1 yaralı
Husumetli olduğu kardeşlerden birini öldürdü, diğerini yaraladı
Temizlik görevlileri fark etti: Çöpteki ağzı bağlı poşetten 5 yavru kedi çıktı
Isparta’da bir ayda 14 düzensiz göçmen yakalandı
Osmaniye’de bahçedeki saman balyaları yandı, zeytin fidanları zarar gördü
Alanya’da 5 yıldızlı otelin geri dönüşüm deposundaki yangın korkuttu
Anamur’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Burdur’da otomobil kanala düştü: 2 yaralı