Dinamitle aynı anda patlatılan 10 bina yerle bir oldu

Depremin vurduğu Hatay'da 10 bina dinamitle patlatılarak aynı anda yıkıldı.

Depremin vurduğu Hatay'da 10 bina dinamitle patlatılarak aynı anda yıkıldı. Dron ile havadan da görüntülenen 640 adet milyonluk konuttan geriye enkaz kaldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Kentte dinamitle patlatma yönteminin hayata geçirilmesiyle yıkım çalışmaları hız kazandı. Enkazın büyük çoğunluğunun kaldırıldığı Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi'nde bulunan çok katlı 10 bina Erdemli Çetin Hafriyat A.Ş. tarafından aynı anda dinamitle patlatıldı. Yıkım, sorunsuz olarak gerçekleştirilirken vatandaşlar yıkım anını çevrede bulunan kamyonların üzerine çıkarak meraklı gözlerle izledi. Yıkım anı dron kamerasıyla havadan da görüntülendi.

"Bu evde benim 20 yıllık emeğim vardı, şu an ağlamak üzereyim"

Deprem öncesi 20 yıllık birikimiyle aldığı evinin yıkılacağının aklının ucundan geçmediğini belirten Seyfettin Yetken, "Evim yıkıldı, 500 bin TL'ye satın almıştım. Değeri 3-3 buçuk milyondu. Kesinlikle böyle bir yıkım aklıma gelmezdi. Bu evde benim 20 yıllık emeğim vardı. Şu anda ağlamak üzereyim" dedi.

Yıkımda bin 569 kilogram dinamit kullandıklarını belirten İnşaat Mühendisi Hasan Türkmen, "10 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Başarılı bir yıkım gerçekleştirdik. Antakya'yı eski haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bin 569 kilogram patlayıcı dinamit kullandık" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Alanya’da seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Adana’da asma yaya köprüsünde yangın: 20 metrelik bölüm yandı
Sulama kanalında can pazarı: 6 yaşındaki çocuk hastanede, kardeşi aranıyor
Osmaniye’de taş kırma makinesi yüklü tır köprüye sıkıştı
Kalorifer kazanı patladı ihbarı ekipleri alarma geçirdi
Feribot faciasında hayatını kaybeden uzman çavuşun naaşı Mersin’e getirildi
Manavgat’ta 36 bin makaron, 35 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi
Aksu’da 1 kilo 50 gram eroin ele geçirildi: 1 tutuklama
Jandarma’dan Kepez’de uyuşturucu operasyonu
Alanya’da uyuşturucu operasyonunda 24 kök kenevir ve 2 kilo 642 gram esrar ele geçirildi