Dinamitle patlatılan 57. bina kağıt gibi yerle bir oldu, milyonluk dairelerden geriye enkaz kaldı

Depremin vurduğu Hatay'da dinamitle patlatma yöntemiyle yıkılan 57. binadan geriye enkaz kaldı.

Depremin vurduğu Hatay'da dinamitle patlatma yöntemiyle yıkılan 57. binadan geriye enkaz kaldı. 15 katlı binanın yerle bir olma anıysa an be an görüntülendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Kentte dinamitle patlatma yönteminin hayata geçirilmesiyle yıkım çalışmaları hız kazandı. Enkazın büyük çoğunluğunun kaldırıldığı Hatay'da daire fiyatlarının 2 milyon TL'nin üzerinde olduğu 15 katlı lüks site dinamitle patlatılarak yıkıldı ve geriye enkaz kaldı. Lüks sitenin kağıt gibi yerle bir olma anıysa an be an görüntülendi.

"Patlayıcı madde kullanarak toplamda 345 bin metrekare alanda yıkım gerçekleştirdik"

Dinamitle patlatma yöntemi hakkında bilgi veren Erdemli Çetin Hafriyat A.Ş. yöneticisi Nuri Çetin, "6 Şubat depreminin hemen ardından çalışmalarımız başladı. Şuan ağır hasarlı binaların yıkımlarını sürdürüyoruz. İş makinasıyla yıkılamayan yüksek katlı binaların patlayıcı madde kullanarak yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu bina 57. binamız olacak. Patlayıcı madde kullanarak toplamda 345 bin metrekare alanda yıkım gerçekleştirdik" dedi.

Yıkımlar neredeyse 10 kat hızlanıyor

Patlatıcı kullanarak yıkımların 10 kat daha hızlandığına dikkat çeken Çetin, "Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu yöntemin iş makinasıyla yıkımdan daha pratik ve güvenli oluyor. Bu bina 10 günde iş makinasıyla yıkılacakken biz patlatma yöntemiyle 1 günde yıkımını gerçekleştiriyoruz. Çevre daha az zararlı, daha güvenli daha ekonomik olarak gerçekleşiyor. Temennimiz Hatay'ın bir an önce eski güzel günlerine dönmesi. Bize öncülük eden Hatay Valiliği yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

Manşetler

LPG tankına gizlenen 8 kilo 800 gram esrar ele geçirildi: 2 tutuklama
Yalvaç’ta iki otomobil kavşakta çarpıştı: 6 yaralı
Emniyet şeridinde feci kaza: Doğum gününün gecesinde hayatını kaybetti
Haraç tehdidiyle gündeme gelen tatlıcıya bir kez daha silahlı saldırı
Bahçeye devrilen iş makinesinin sürücüsü hayatını kaybetti
Otel servisiyle çarpışan motosikletli yaralandı
Isparta’da çukura devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı
Alanya’da "jandarmayım" deyip hesap ödemeden ayrılan şüpheliye operasyon
Kemer’de kaçak sigara operasyonu: Bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Alanya ve Manavgat’ta kaçak içki operasyonu: 208 litre ele geçirildi