Döşemealtı Belediyesi, Camileri tek tek dezenfekte ediyor

Döşemealtı Belediyesi, 29 Mayıs Cuma günü itibariyle belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve Cuma namazlarının cemaatle kılınabileceğinin açıklanmasının ardından ilçedeki camilerde dezenfekte çalışmalarına başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı salgın nedeniyle 16 Mart tarihinde ülke genelinde tüm cami ve mescitlerde cemaatle ibadete ara vermişti. Normalleşme süreci kapsamında Cami ve Mescitlerde Cemaatle ibadet edilmesi hakkında 81 il valiliğine genelge göndererek  29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının cemaatle kılınabileceği açıklandı.

Açıklamanın ardından harekete geçen Döşemealtı Belediyesi ekipleri ilçenin ilk 4 minareli merkez camisi olmasının yanı sıra, Selçuklu ve Osmanlı dönemi ile günümüz mimarisinin bir kompozisyon içerisinde uygulandığı Türkiye çapında örnek bir eser olan Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Cami ile dezenfekte çalışmalarına başladı. 8 kişilik ekip daha sonra ilçenin dört bir yanında bulunan cami ve mescitlerde gün boyu ilaçlama ve dezenfekte çalışmasını sürdürdü.

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri daha sonra cami avlusu ve çevresinde temizlik ve çevre düzenlemesi yapacak. Haber Merkezi

Manşetler

Çöp toplama sırasında yanan kamyonunu itfaiyeye sürdü
Öldürdüğü eşini evinin banyosuna gömdü
Tüplerin saklandığı ev alev aldı: Patlama anları kamerada
Kahramanmaraş’ta okulda koku paniği: Yaklaşık 17 öğrenci hastaneye sevk edildi
Belediye önünde kendini yaktı
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu