Döşemealtı'nda kaçak yapılara geçit yok

Döşemealtı Belediyesi, ilgili bakanlık ve kurumların gözetiminde hazine arazisine kondurulmuş 18 kaçak yapı ve tel örgülerle işgal edilmiş 20 ayrı nokta da yıkım çalışması yaptı.

Döşemealtı Belediyesi, ilgili bakanlıklar ve kurumların denetimleri çerçevesinde hazine arazilerindeki kaçak yapılaşma ve işgale yönelik yıkımlarını sürdürüyor. Dağbeli Mahallesi'nde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan başvurular, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Milli Emlak Daire Başkanlığı Doğa Antalya Emlak Müdürlüğü'nün kaçak yapılaşma ve işgal tespit etmesi üzerine ekipler harekete geçti.

Jandarma ve zabıta eşliğinde belediye ekipleri, Dağbeli Mahallesi'nde belirlenen adreste yıkım işlemi gerçekleştirdi. 2 gün içinde 15 ayrı hazine arazisi içinde yer alan kaçak yapılar, yapı için hazırlanan beton yapılar, konteyner, prefabrik yapılar, subasman ve bunlara bağlı ahşap yapılar ve eklentiler tek tek yıkıldı. Çalışma kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce belgeleri iptal edilen yapıların da yıkımı gerçekleştirildi.

Hazine arazisi statüsünde olan ancak tel örgülerle çevrilerek işgal edilen 20 ayrı arazide de tel örgüler iş makinaları yardımıyla kaldırıldı. Belirlenen arazilerde yer alan ağılların yıkımının ise, içerisindeki hayvanların nakledilmesinden sonra yapılması kararlaştırıldı. İşgallerin sürmesi halinde ise kaçak yapıların yıkımına devam edilerek, burada oluşan rant ve usulsüz işgallerin önüne geçilecek. Yetkililer, iskanlı ve ruhsatı olan vatandaşlar ile usulsüz yapılaşma gerçekleştiren vatandaşların haklarının aynı olmadığını da vurguladı.  Haber Merkezi

Manşetler

Mersin’de kahvehaneye silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı
Burdur’da plakasız şüpheli motosikletin şase ve motor numarası kazınmış çıktı
Antalya’da balkonda çıkan yangın korkuttu
Antalya’da 6 bin 540 sentetik hap ele geçirildi
Kazada ölen 7 kişiye duygu dolu veda
Burdur’da traktör devrildi, sürücüsü yaralandı
Öğretmenin hayatını kaybettiği okulda eğitime 2 gün ara
Osmaniye’de yayla evine uyuşturucu baskını: 3 tutuklama
Jandarma çalınan 13 hayvanın izini sürdü: 3 büyükbaş sahibine teslim edildi
Alanya ve Döşemealtı’nda kaçak tütün operasyonu