Döşemealtı’nda Nevruz ateşi yanacak

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Has Yörükler Derneği ile Döşemealtı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği etkinlik ile ilçede Nevruz kutlanacak.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Has Yörükler Derneği ile Döşemealtı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği etkinlik ile ilçede Nevruz kutlanacak. 20 Mart Pazar günü Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı yanında Nevruz Ateşi'nin yakılmasıyla başlayacak olan etkinlik Halk oyunları gösterisi, konserler ve yemek organizasyonuyla devam edecek.

Türk Kültüründe önemli bir yere sahip olan Osmanlı döneminde Yörük Bayramı olarak da anılan Nevruz için Döşemealtı'nda hazırlıklar sürüyor. Döşemealtı Belediyesi ile kısa süre önce kurulan ve ilk büyük etkinliğini yapacak olmanın heyecanını yaşayan Has Yörükler Derneği arasında imzalanan protokol ile Nevruz Bayramı ilçede coşkuyla kutlanacak.

"Herkesi davet ediyoruz"

Has Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ateş, dernek kurucusu Teslime Tosun tüm Antalya'yı 20 Martta düzenlenecek Nevruz Bayramı etkinliğine davet etti. Başkan Mustafa Ateş, "Baharın habercisi, kardeşlik ve barışın simgesi Nevruz Bayramına herkesi davet ediyoruz" dedi. 20 Mart Pazar günü Nevruz ateşinin yakılmasıyla başlayacak olan etkinlikte Uğur Önür ve Emre Dayıoğlu konser verecek. Halk oyunları ekibi de yöresel kıyafetleriyle etkinlikte yerini alacak.

Manşetler

Hamile eşini silahla yaralayan şahıs tutuklandı
Antalya’da 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
Motosiklet kavşağa kontrolsüz girerek otomobile çarptı: 1’i ağır 2 yaralı
Alanya’da çarpışan araba alev topuna döndü
Hamile eşini silahla yaralayan şahıs adliyeye sevk edildi
Mersin’de aranan 502 şahıs yakalandı, 115’i cezaevine gönderildi
Konaklama tesisleri ve araç kiralama firmalarına yönelik eş zamanlı denetim
Alanya’da piknik işletmesinde yangın korkuttu
Sahibiyle samimiyet kurduğu iş yerinden önce çöpleri, sonra 250 karton sigarayı çıkarttı
Antalya’da 2 milyon liralık boya malzemesi vurgunu