Döşemealtı’nda sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu

Döşemealtı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile İlçenin 32 mahalle muhtarı bir araya gelerek devam eden alt yapı ve çevre projeleri ile mahallelerin beli başlı sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu

Döşemealtı Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Balık, Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı İlçe Koordinasyon Merkezi Müdürü Mehmet Fatih Çelik, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Cihangir Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Bitki Koruma Şube Müdürü Tolga Tütüncü ile 32 mahalle muhtarı katıldı.

Pandemi sürecinde muhtarlarla bir araya gelemediklerinin altını çizen Başkan Genç, bundan sonraki dünya düzeninde esas unsurun üretim olacağını söyledi. Başkan Genç, "Bölgemizde yaşayan vatandaşların bir çoğu tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Bu noktada bize de görev düşüyor. Belediye şirketini ve muhtarlarında üye olduğu bir üretim kooperatifi kurmak için çalışmalarımızı başlattık. Kooperatifleşerek ilçemizin tarımsal markalarını oluşturmak istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Balık, işbirliğinin önemine dikkat çekti. Balık, "Toplantımızla Döşemealtı'nda ki muhtarlarımız ve yerel belediyemiz ile işbirliği içinde tespit edilen eksiklikleri gidermeyi hedefliyoruz" diyerek toplantının amacını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Cihangir Yılmaz, toplantı ile tarımsal ve hayvansal üretim anlamında çiftçilere nasıl bir destek sağlanacağının yol haritasının çıkarılacağını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi Bitki Koruma Şube Müdürü Tolga Tütüncü, ilçelerdeki çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda fide ve fidan üretimi, sulama projeleri geliştirdiklerini söyledi.  

Toplantı da söz alan Döşemealtı İlçesinin mahalle muhtarları, yaşadıkları şehirle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları takdir ettiklerini ancak var olan sorunlarında çözüm beklediğini bildirerek hem İlçe Belediye Başkanı Turgay Genç ve ekibine hem de Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarına sorunlar hakkında sözlü ve yazılı bilgi verdiler. Haber Merkezi

Manşetler

Isparta’da yaylada mahsur kalan çobanlar 30 saat sonra kurtarıldı
Isparta’da tartıştığı arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Isparta’da yüksekten düşen 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Yargıtay bozdu, yerel mahkeme geri adım atmadı
Sokakta yaşayan adamı yumruklayan çocuğa ev hapsi cezası
Yangında ev sahibi dumandan etkilendi, mahsur kalan kedi ekiplerce kurtarıldı
İş yerinde kanlı saldırı: Başından ve göğsünden vuruldu
Kahramanmaraş’ta okul önlerinde sıkı denetim
Burdur’da tır, kamyona çarptı: 1 yaralı
Genç motokurye geçirdiği kazada hayatını kaybetti