Dost Oyuncular "İsyancılar"ı oynadı

Adana'nın en eski amatör tiyatro topluluğu Dost Oyuncular'ın sahneye koyduğu "İsyancılar" seyirci tarafından büyük beğeni aldı.

Adana'nın en eski amatör tiyatro topluluğu Dost Oyuncular'ın sahneye koyduğu "İsyancılar" seyirci tarafından büyük beğeni aldı.

Adanalı Recep Bilginer'in yazdığı iki perdeden oluşan oyun Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Çukurova Sanat Girişimi tarafından desteklenen ve Dost Oyuncular'ın sahnelediği oyun öncesi Yönetmen Bülent Uz, "Oyun, gerçek hayatta yaşanmış bir olayın anlatımıdır. Mersin'in Aslanköyü'nde 1947 yılında yaşanan muhtar seçimi sonunda, köylünün seçim sandığına sahip çıkarak muhtara ve onun kışkırtmasıyla köye gelen bir bölük jandarmaya karşı koymaları ve " İsyan " ettiler diye topluca hapse atılan köylülerin olayını anlatmaktadır" açıklamasında bulundu.

Oyunda en küçük idari ünite olan köy ile en büyük idari ünite olan vilayet-muhtar-vali dayanışması sonunda uğranılan haksızlığın işlendiğini söyleyen Bülent Uz, "Çok partili demokratik hayata geçişte, Aslanköy olayı ve köylülerin seçim sandığını köylünün namusu sayarak koruması, demokratik bir hareket olarak tarihe geçmiş bir olaydır" diye konuştu.

İsyancılar adlı 2 perdeden oluşan oyunda Mehmet Yaşar, Ahmet Özer, Süheyla Yanar, Erna Edis, Gökhan Üvez, Mertcan Yıldız, Ertuğrul Yılmaz, Olcay Heybeli, Menduha sapmaz, Ayhan Burkaş, Hayati Özhan, Ali Ersoy, Uğur Garip, Ayfer Ünlü, Güler Temur ile küçük oyuncular İlayda Böyük, Tuana Böyük ve Murat Böyük rol aldı.

Manşetler

Adana’da otomobil traktöre arkadan çarptı: 1’i ağır 4 yaralı
Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı