Dünyaca ünlü sahil sıcak sebebiyle açık hava oteline döndü

Antalya'da sıcak ve nemli havadan bunalan vatandaşlar, geceyi dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde geçirdi.

Antalya'da sıcak ve nemli havadan bunalan vatandaşlar, geceyi dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde geçirdi. Sabahın ilk ışıklarında dahi sahildeki yoğunluk dikkat çekti.

Turizm kenti Antalya'da nemli ve sıcak hava etkisini devam ettiriyor. Hava sıcaklığının 30, nem oranının yüzde 85'i aştığı kentte hissedilen sıcaklık değeri ise artıyor. Evlerde klima altında uyumak istemeyen vatandaşların adresi de sahiller oldu. Günün tüm saatlerinde tatilcileri ağırlayan Konyaaltı sahilinde bazı vatandaşların kalabalık arasında uyumaya devam ettiği görüldü. Bazı vatandaşların yastıkla, bazılarının havluyla uyuduğu, bazılarının ise arkadaşlarıyla yan yana yattıkları görüldü. Sıcak hava ve nemden dolayı gecenin ilerleyen saatlerinde sahile gelen vatandaşlar, buldukları boş bir noktada uyumayı tercih etti. İki kişinin ise plajda şezlonglar üzerinde uyudukları görüldü. Sabahın ilk ışıkları olmasına rağmen sahile gelenlerin yoğunluk oluşturduğu ve Akdeniz'in mavi sularında kulaç attıkları gözlemlendi.

"Gece 00.00'dan sonra çok fazla kalan var"

Konyaaltı sahilinde 26 yıldır dalış kulübü işleten Mustafa Karsanba, "Gelen yerli ve yabancı turistlere dalış yaptırıyoruz. Bu sayede turizme katkı sağlıyoruz. Deniz canlılarını görme şansı buluyorlar. Sabahları yerli halkımız çok yüzmeye geliyorlar. Geceden kalan arkadaşlarımız sahili kirletiyor, çok fazla sinek de var. Gece 00.00'dan sonra çok fazla kalan var. Zabıta ekipleri çadır kurulmasına izin vermiyor. Belediyenin ekipleri sahili çok güzel temizliyorlar, ama bazen onlar da yetersiz kalıyor. Pazar sabahında burada yatan yüzlerce insan görebilirsiniz" dedi.

"Çoğu zaman yatağını yorganını getirenleri, çadır kuranları görüyoruz"

Sahile arkadaşları ile yüzmek için gelen Mahmut Mahir Deniz ise, "Her sabah geliyorum, sahilde kalan insanları görüyoruz. Antalya iklim olarak buna uygun olunca gece burada konaklıyorlar. Bu aynı zamanda bir kirlilik de oluşturuyor. Çoğu zaman yatağını yorganını getirenleri, çadır kuranları görüyoruz. Temmuz ve ağustos ayı daha yoğundu. Şimdi biraz daha azaldı. Zabıta çadır kurulmasına izin vermiyor" diye konuştu.

Manşetler

Genç kadını 8 yerinden bıçaklayıp baraja attılar
Adana’da göle dönen yolda mahsur kalan araçtaki 2 kişi kurtarıldı
Isparta’da 1 haftalık denetimlerde 24 aranan şahıs yakalandı
Isparta’da iki katlı ev alevlere teslim oldu
Osmaniye’de işçi servisi ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı
Tarsus’ta ırmakta kaybolan genç için seferber oldular: Vali Toros bölgede
Antalya’da iş merkezinde yangın paniği
Ekmek almak için markete giden yaşlı adam çöp kamyonunun altında hayatını kaybetti
Alanya’da müstakil ev yangını korkuttu
Isparta’da kaçakçılık operasyonunda binlerce kaçak ürün ele geçirildi