Eğirdir Gölü su kotu 915,54 metre olarak ölçüldü

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) tarafından yapılan son ölçümde Eğirdir Gölü su kotu 915,54 metre olarak ölçüldü.

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) tarafından yapılan son ölçümde Eğirdir Gölü su kotu 915,54 metre olarak ölçüldü. Geçen yılın aynı döneminde yapılan ölçümde su kotu 915,76 metre olarak ölçümlenen gölde geçen yıla göre 22 santimetrelik bir düşüş yaşandı.

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "17 Mayıs'tan bu zamana kadar 3 santim düşüş meydana gelmiş. Geçen yıl bugün yapılan ölçüme göre santim daha düşük seviyede seyrediyoruz. Meteorolojiye göre bugün ve yarın başlayacağı tahmin edilen yağışlarla 2 santim daha yükselme meydana gelirse geçen yıla göre 20 santim düşük seviyeyle kapatmış olacağız. Sulama sezonu 1 Haziran itibariyle birçok yerde başladı" dedi.

Manşetler

Kahramanmaraş’ta 13 bin 720 adet sentetik ecza ele geçirildi
Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheliye adli işlem
Park halindeki yolcu otobüsü alevlere teslim oldu
Isparta’da ‘içerisinde haşereler görüldüğü’ iddia edilen döner salonu mühürlendi
Ehliyetini yenilemediği için ceza yiyen sürücüden ’krom’ savunması
Dolmuşçuya tehditler savuran PTT kargo şoförü adli kontrolle serbest bırakıldı
Burdur’da emekli öğretmen evinde ölü bulundu
Vatandaşları ev vaadiyle dolandıran şahıs tutuklandı
Polisin şüphelendiği şahsın 9 yıl 2 ay hapis cezası çıktı: Cezaevine teslim edildi
Operasyon yapılan ev hayvanat bahçesi gibi çıktı