Eğirdir’de 61 bin dekarlık elma bahçesinden 400 bin ton rekolte bekleniyor

'Granny Smith', "Yarı bodur', "Starking" ve "golden" gibi çeşitli türlerde elma üretiminin yapıldığı Eğirdir'de hasat devam ediyor.

'Granny Smith', "Yarı bodur', "Starking" ve "golden" gibi çeşitli türlerde elma üretiminin yapıldığı Eğirdir'de hasat devam ediyor. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Eğirdir'de yaklaşık 61 bin dekarlık elma bahçesinden 400 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen ve Tepeli Köyü Muhtarı Mehmet Şahan ile birlikte elma bahçelerini dolaştı.Çelik bahçe sahiplerinden elmanın toplanmasından, depolanmasına, satışına kadar geçen süreç hakkında bilgi aldı.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Eğirdir'de yaklaşık 61 bin dekarlık elma bahçesinden 400 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti. Akçimen, bazı elma üreticilerinin elmayı dalında sattıklarını, bazılarının da soğuk hava depolarına koyduğunu da sözlerine ekledi.

Manşetler

Antalya’da midibüs devrildi: 6 yaralı
Defne’de otomobil alevlere teslim oldu
Hatay’da çıkan otluk yangını söndürüldü
Adana’da apartmanın 6. katında çıkan yangın söndürüldü
Şiddetli fırtınayla harekete geçen çöp konteyneri, iki otomobilin arasında durdu o anlar kamerada
Feke’de ev yangını: bir ev kül oldu, lojman zarar gördü
Fırtınanın etkisiyle yıkılan duvar 3 otomobile ve 1 motosiklet zarar verdi
Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsünün havada taklalar attığı anlar kamerada
Hatay’da fırtınanın etkisiyle 5 tekne ve 1 yat alabora oldu
Mersin’de yasa dışı bahis çetesi çökertildi: 13 tutuklama