EKDAĞ’dan çevreci kampanya

Türkiye'nin ilk uluslararası A Tipi Mavi Bayrak'lı plajına sahip Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş.'ye ait Konyaaltı Halk Plajı tesislerinde "Plajda izmarite hayır" kampanyası düzenlendi.

Bu kampanya ile 1 litre sigara izmariti toplayanlara EKDAĞ Tesislerinden yemek ısmarladılar.

Plajlardaki sigara izmariti kirliliğine son vermek için hazırladıkları bu proje ile özellikle çocuklara çevre bilincini aşılamak olduğu belirtildi. EKDAĞ Yetkilileri sigara toplama yerlerine koydukları uyarı tabelalarında ise sigara izmaritlerinin plajlar ve denizler üzerindeki zararlarını da misafirlere anlattılar.

Sigara izmaritlerinin plastik türevi zehirli kimyasal ürün olduğu, tek bir sigara izmaritinin tamamen çözülmesinin 30 sene kadar sürdüğü ve sigara izmaritlerinin deniz ve okyanuslara karışarak deniz yaşamı için ağır bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken yetkililerin bu kampanyasına en çok çocuklar destek verdi.

EKDAĞ sosyal tesislerine gelen onlarca çocuk, plajlarda büyüklerin kuma gömdükleri binlerce sigara izmaritini topladılar. İsmail Gürel

Manşetler

Bozyazı’daki faciada AFAD’dan zehirli madde taraması
Bindiği motosikletin iki katı ceza yedi
Eğirdir’de tırmandıkları kayalıklarda mahsur kalan çocuklar kurtarıldı
Antakya’da 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İskenderun’da günübirlik apartlara fuhuş operasyonu: 3 gözaltı
Isparta’da yaylada mahsur kalan çobanlar 30 saat sonra kurtarıldı
Isparta’da tartıştığı arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Isparta’da yüksekten düşen 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Yargıtay bozdu, yerel mahkeme geri adım atmadı
Sokakta yaşayan adamı yumruklayan çocuğa ev hapsi cezası