Elbistan’da 525 adet kınalı keklik doğaya salındı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'nden temin edilen 525 adet kınalı keklik doğaya salındı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'nden temin edilen 525 adet kınalı keklik doğaya salındı.

2022 yılı "Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı" çerçevesinde Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Tesisinde yetiştirilen kınalı kekliklerden 525'i, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Elbistan Şefliği ekipleri tarafından Söğütlü Devlet Avlağı'nda doğaya salındı. Doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yere sahip olan kınalı kekikler, içinde tutuldukları kafeslerin açılmasıyla birlikte yeni yaşam alanlarına doğru kanat çırptı.

525 adet kınalı kekliğin bırakıldığı bölgenin de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Elbistan Şefliği ekiplerince sürekli denetim altında tutulacağı belirtildi.

Manşetler

Minibüs refüje çıktı: Alkollü sürücü yaralandı
Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı
40 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, gardıroptan çıktı
İskenderun’da hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında 3 tahliye
Payas’ta uyuşturucu operasyonu; 3 gözaltı
Isparta’da 19 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Mahkemede annesini öldüren babasına ’şok’ suçlamada bulundu
Isparta’da uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheliye adli işlem
Muhittin Böcek ek ifadesini verdi