Elbistan’da bir hafıza daha yıkıldı: Depreme direnen kavanozlar artık yok

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yıkılan binanın duvarındaki raftaki kavanozlar artık yok.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yıkılan binanın duvarındaki raftaki kavanozlar artık yok. İlçenin simgesi haline gelen kavanozlar ve bina ekipler tarafından yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Elbistan'da ağır hasar alan bir bina, ayakta kaldığı sürede ilginç bir detayla gündeme gelmişti. Yıkımına karar verilen yapının duvarında, raflara dizili domates konservesi kavanozları, depremde ve depremden sonra 11 ay boyunca sarsılmadan yerinde durmayı başarmıştı. Ancak artık ne bina var, ne de o kavanozlar.

Yıkım ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollü yıkımla birlikte, duvarda asılı duran ve depremin hafızası gibi görülen kavanozlar da enkaza karıştı. Olayın sosyal medyada ve yerel halk arasında büyük yankı uyandırmasının ardından birçok kişi bölgeyi ziyaret etmiş, kavanozların sağlamlığı karşısında duygulanmıştı.

Mehmet Koç, "O bina yıkılmıştı ama kavanozlar hâlâ yerindeydi. Sanki depremi hatırlatıyordu. Şimdi o da gitti" diyerek hislerini dile getirmişti.

Binanın yıkımı ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde binanın yıkımı sırasında yarım kaldığı ve sağlam olduğu dikkat çekti. Binanın kalan kısmı ise daha sonra kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Manşetler

Fırtınanın çatısını uçurduğu evde mahsur kalan 3 kişiyi itfaiye kurtardı
Uçurumdan yuvarlanan sürücüyü AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı
Isparta’daki başsız ceset soruşturmasında 4 gözaltı
Mersin’de son bir ayda bin 50 şüpheli gözaltına alındı
Yolcu otobüsü seyir halindeyken yangın çıktı
Gece evden otomobille ayrılan kadın, dereye düşen otomobilde hayatını kaybetti
Turizmci Zafer Süral: "İsteklerin ardı arkası kesilmiyor, benim de dayanacak gücüm kalmamıştı şikayetçi oldum"
Kazada kapanan E-90 Otoyolu, araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı
Osmaniye’deki feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu
Hatay’da kuvvetli fırtına etkisini hissettirdi