Engelli çocukların 23 Nisan coşkusu

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de engelli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bilim atölyesiyle kutladı.

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de engelli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bilim atölyesiyle kutladı. Engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten yaşam alanında, balonlarla süslenirken çocuklar da atölyede balon araba yaptı.

Muratpaşa Belediyesi'nin falez sahil bandında yer alan Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de 23 Nisan heyecanı erken başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağanı için 8 dönümlük bir alana kurulu yaşam alanı balonlarla süslendi. Engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Engelsiz Kafe, bayram için bilim atölyesi düzenledi.

Engelli çocukların aileleriyle katıldığı atölyede fizik kanununu, itme çekmeyi öğrenmelerini sağlayan balon araba yapıldı. Önce parçalara birleştirip araba yapan çocuklar, renkli kalemlerle yaptıkları arabaları diledikleri gibi boyadı. Arabaların tamamlanmasının ardından balonlarını şişiren çocuklar, o balonları arabalara bağlayarak birbirleriyle yarıştırdılar.

Bilim Akademisinin Kurucusu Yasemin Türker, bu etkinlikle engelli çocukların, 3 boyutlu düşünme ve hayal etmenin yanı sıra "Ben de yapabilirim" duygusuna sahip olmaları amaçladıklarını söyledi.

Manşetler

Hatay’da anız yangını büyümeden söndürüldü
Payas’ta iş yeri alevlere teslim oldu
Cezaevinden izinli çıkan şahıs boş arazide ölü bulundu
Teknede mahsur kalanları kurtarmak için giden balıkçı teknesi de arızalandı
Osmaniye’de 6 ağır tonajlı aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı
Osmaniye’de 66 yaşındaki şahsı bıçakla öldüren zanlı tutuklandı
Kahramanmaraş’ta tarlaya yıldırım düştü: 1 yaralı
Adana’da oto galericiler sitesinde silahlı saldırı: Çok sayıda araç zarar gördü
Avrupa ülkelerine ’dijital mektup’ göndererek dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi
Isparta’da park halindeki araçta 2 gencin cansız bedeni bulundu