Enkaz altından tarih çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası ağır hasar alıp yıkılan evin etrafında bulunan tarihi hamam gün yüzüne çıktı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası ağır hasar alıp yıkılan evin etrafında bulunan tarihi hamam gün yüzüne çıktı.

Kahramanmaraş'ın en eski mahallelerinden biri olan Onikişubat ilçesindeki Şehit Evliya Mahallesi depremde ağır hasar aldı. Deprem sonrası rezerv alan ilan edilen alanlarda yıkım çalışmalarına başlandı.

Tarihî yapıların sıklıkla rastlandığı mahallede yaklaşık 100 yıllık olduğu değerlendirilen ve kesme taşlardan yapılan tarihi hamam ortaya çıktı.

Farklı bölmeleri ile dikkat çeken hamamın restorasyonunun yapılıp turizme kazandırılması bekleniyor.

Mahalle sakini Orhan Ürküt, "Deprem sonrası ortaya çıkan bir hamam ve buranın restorasyonu yapılıp turizme kazandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Manşetler

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu
Dönerciden kurtlu salça ve turşu çıktı
Antalya’da kaçak bin 660 adet elektronik sigara ve 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi
Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi