Enkazda yetişen kavun ve karpuzda hasat vakti

Depremin vurduğu Hatay'da enkazlar da kendiliğinden yetişen kavunlar ve karpuzlar vatandaşlar tarafından hasat edilmeye başlandı.

Depremin vurduğu Hatay'da enkazlar da kendiliğinden yetişen kavunlar ve karpuzlar vatandaşlar tarafından hasat edilmeye başlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay'da meydana geldi. Enkaz kentte hasarlı binaların yıkımları ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor. İnsanlara mezar olan binaların yerinde kendiliğinden yetişen sebze ve meyvelerse hasat olgunluğuna ulaştı.

Antakya ilçesi Emek Mahallesi muhtarı Celal Sarı, terk etmediği mahallesinde enkazlar da yetişen kavunların ve karpuzların hasadına başladı.

Sarı, enkazlar da yetişen sebze ve meyveleri tükettiklerini dile getirerek "Depremden sonra Emek Mahallesi'nde enkazların içerisinde bulunan karpuz ve kavunun koparımına başladık. Şuan da olan sebze ve meyvelerimizi toplayıp, afiyetle yiyoruz. Depremde bir çok bina hasar gördü, her yer enkaz halde. Bitkilerimiz enkaz içerisinde yetişmekte. Bu günde hasat yaptık. Arada bir gelip, sabah kahvaltılarına domateslerimizi topluyoruz ve organik bir şekilde yiyoruz" dedi.

Enkaz içerisinde kavun ve karpuz hasadının ilginç olduğuna dikkat çeken Hakan Tepeli, "İlginç bir durum. Muhtarımı ziyarete geldim, enkazda gezinirken kavun ve karpuz topluyoruz. Çok şaşırdım, aklıma gelmeyen başımıza geldi" şeklinde konuştu.

Manşetler

Baba yadigarı otomobil hurdaya döndü: 2 yaralı
Antalya’da markette cinayet: 2 ölü
Minibüs refüje çıktı: Alkollü sürücü yaralandı
Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı
40 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, gardıroptan çıktı
İskenderun’da hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında 3 tahliye
Payas’ta uyuşturucu operasyonu; 3 gözaltı
Isparta’da 19 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Mahkemede annesini öldüren babasına ’şok’ suçlamada bulundu