Enkazdan 159 saat sonra sağ çıkarılan 2 yaşındaki Yavuz hayata böyle gülümsedi

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 2 yaşındaki Yavuz Canbaz enkazdan 159 saat sonra gülerek sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 2 yaşındaki Yavuz Canbaz enkazdan 159 saat sonra gülerek sağ olarak kurtarıldı. Ekipleri sevince boğan bu gelişmeyi anlatan madenci Bekir Yılmaz, "Çocuğun durumu normal canlı, gülüyordu çocuk. Bulduğumuzda toz toprak içindeydi. Melekler yardım etmiş" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından ekipler yeni bir cana ulaşmak için aralıksız çalışmasına devam ediyor. Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde yaşam belirtisi alan Ankara Kömür İşletmesi ekipleri ile Tacikistanlı ekip 2 yaşındaki Yavuz Canbaz'a ulaştı. Hummalı çalışma sonucunda küçük çocuk sağ olarak kurtarıldı. Deprem felaketinin 7 gününde gelen bu haber herkes tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Umutları yeşerten bu haberin ardından aynı bölgede 7 yaşlarında bir çocuk için çalışmalar sürüyor.

Ankara Kömür İşletmesinden geldiğini belirten madencilerden Bekir Yılmaz, "Yaklaşık 5 gündür buradayız. Binanın üzerinde yangın vardı. Sonunda binanın bu tarafından iş makineleri girdi. Canlı belirtisi olan yerde makineleri durdurduk. Canlı belirtisi olan yerden 2 yaşlarında çocuğun sesini aldık. O şekilde çıkarttık. Bugüne kadar uğraştığımız her şey hafiflemiş oldu. Çocuğun durumu normal canlı, gülüyordu çocuk. Bulduğumuzda toz toprak içindeydi. Melekler yardım etmiş." dedi.

Manşetler

Mersin’de 23 yaşındaki genç ırmakta boğuldu
Antalya’da otomobilde kilitli kalan çocuğu itfaiye kurtardı
Mağazadan takıları çalan hırsızdan pes dedirten savunma: "Bana borçları vardı"
Yürüyüş sırasında ayağı kırılan vatandaşı AFAD kurtardı
Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar verdi
Pikapla çarpışan minibüs kıraathaneye daldı: 1 ölü, 3 yaralı
Alzaymır hastası kadın 48 saat sonra sağ bulundu
Takla atan otomobilde 19 ve 23 yaşındaki 2 genç can verdi
Tur otobüsünün sıkıştırdığını iddia ettiği motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Apartman görevlisi ile kadın motokurye arasında asansör kullanımı tartışması karakolluk oldu