Erdemli’de atık malzemelerle park ve bahçelere estetik dokunuş

Mersin'in Erdemli ilçesinde belediye ekipleri, kullanılmayan ve atıl durumdaki malzemeleri dönüştürerek park ve bahçelere estetik bir görünüm kazandırıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde belediye ekipleri, kullanılmayan ve atıl durumdaki malzemeleri dönüştürerek park ve bahçelere estetik bir görünüm kazandırıyor.

Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek birbirinden özgün eserler ortaya çıkarıyor. Okaliptus ve kavak ağaçları birleştirilerek yeni objeler oluşturulurken eski tabelalar sanatsal dokunuşlarla figürlere dönüşüyor. Kullanılmayan salıncaklar ve elektrikli tekerlekler faytonlara dönüşüyor. Ortaya çıkan bu eserler, kentin dört bir yanındaki park ve bahçelerde sergileniyor. Böylece hem çevre bilinci artırılıyor hem de kente estetik bir değer katılıyor.

Geri dönüşüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Kullanılmayan ürünleri geri dönüşümde kullanarak park ve bahçelerimizi güzelleştiriyoruz. Hem çevreci bir uygulama hem de Erdemlimizin kent estetiği açısından ekiplerimizle çalışıyoruz" diye konuştu.

Manşetler

Sağanak sonrası apartman bahçesindeki havuz çöktü, 7 katlı apartman tahliye edildi
Isparta’da tuvaletlere kamera yerleştirilen okulun müdürü görevden alındı
Payas’ta kamyonet alevlere teslim oldu
Antalya’da tartıştığı 37 haftalık hamile eşini dizlerinden vurdu
Antalya’da karlı dağların gölgesinde deniz keyfi
Mersin’deki kazadan acı hikaye: İkizleri ölüm ayırdı, 3 cenaze yan yana defnedildi
Isparta’da aranan 515 kişi yakalandı
Şarampole devrilen otomobil hurdaya döndü
10 kişinin öldüğü kazaya karışan otobüs firmasına ait başka bir otobüse aynı güzergahta aşırı hız cezası
Adana’da biri cinayetten aranan 2 firari hükümlü yakalandı