Falez plajları açıldı

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin falez plajları, korona virüs salgının yarattığı yeni normal dönemin tedbirleriyle açıldı.

Falezlerin denizle buluştuğu noktada yer alan mavi bayraklı plajlara maskesiz kimse alınmazken, plaja gelen herkesin ateşi ölçülüyor ve antiseptiklerle ellerini dezenfekte etmeleri sağlanıyor.     

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’nın doğa harikası falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan mavi bayraklı plajlarında deniz sezonu başladı. Falez sahil bandında ahşap platformlar üzerine kurulu Konserve Koyu, Mobil, İnciraltı, Erdal İnönü ve Erenkuş plajlarda ‘yeni normal’ dönem uygulamaları vatandaşlardan tam not aldı.

Plajlara maskesiz kimsenin girmesine izin verilmezken, her gelenin ateşi ölçülüyor ve girişlere yerleştirilen antiseptiklerle ellerini dezenfekte etmeleri sağlandıktan sonra şezlonglu bölüme geçmesi sağlanıyor. Bununla birlikte, alınan önlemler çerçevesinde, plajlarda duş üniteleri pedalla çalışır hale getirilirken plajlarda büfe hizmetlerinin verildiği alanlar da şeffaf bariyerlerle ayrıldı. Plajlarda şezlong ve şemsiyeler de ikişerli gruplar halinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirildi.   

Muratpaşa Belediyesi’nin 2016’da hizmete açtığı İncialtı Falez Plajı’nın müdavimleri arasında yer aldığını belirten Akgül Akın, plajda önlemlerin gayet sıkı ve güzel bir şekilde uygulandığını söyledi. Maskesi olmayanını kesinlikle alınmadığını ve herkesin ateşi ölçülüp ellerini dezenfekte etmesinin sağlandığını belirten Akın, “Muratpaşa’nın bu anlamda bize sağlamış olduğu yararlara ve bizim sağlığımızı güvence altına alan çalışmaları için sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

Esra Güllü ise şezlong aralarını son derece iyi ayarlanmış olduğunu belirterek, “Şezlonglar aralıklı olarak yerleştirilmiş. Önceki halini bildiğim için, eski kalabalık ortamı yok. Tehlikeli bir durum yok. Yeni sezona gayet güzel hazırlanmış” dedi. Haber Merkezi

Manşetler

Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Markette işyeri sahibinin oğlu ile müşteri arasındaki tartışma cinayetle sonuçlandı
Adana’da yol kesip bıçakla saldırdılar: 17 yaşındaki çocuk öldü, 2 ağabeyi yaralandı
Antalya’da 5’i çocuk 6 kişinin öldüğü yangında sera sahibi tutuklandı
Antalya’da 160 litre etil alkol, tabanca ve pompalı tüfek ele geçirildi
Atını sopa ve tekmeyle bayılttı
Aile içi tartışma faciayla bitti: 1 ölü, 1 yaralı
Isparta’da 8 kişinin yaralandığı kaza kamerada
Dereye uçan otomobil suyla doldu, boğulma tehlikesi geçiren sürücüyü vatandaşlar kurtardı
Antalya’da korkutan hortum karaya ulaşmadan kayboldu