Fatma ninenin 50 yıldır görmeyen sağ gözü ameliyat ile görmeye başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 80 yaşındaki kadının 50 yılı aşkın süredir görmeyen gözü yapılan operasyonla ışığa kavuştu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 80 yaşındaki kadının 50 yılı aşkın süredir görmeyen gözü yapılan operasyonla ışığa kavuştu.

Kırklarsırtı Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki Fatma Çöküş'ün sağ gözü 25-30'lu yaşlarda görmemeye başladı. Doktorların sinirlerin öldüğünü artık göremez diyerek umut vermediği Çöküş'ün 50 yıldır görmeyen gözü Tarsus Devlet Hastanesi'ne atanan göz doktoru Ümit Yapıcı sayesinde görmeye başladı. Geçtiğimi ay ameliyata alınan Çöküş, başarılı operasyonun ardından 50 yılı aşkın süre sonra yeniden gördü.

Artık gördüğünü belirten ve 50 yıllık görmeyen gözünün açıldığını belirten Fatma Çöküş, doktor Ümit Yapıcı, hastaneye ve bu imkanı sunan devlete teşekkür etti.

Operasyonla ilgili bilgi veren Tarsus Hastanesi Göz Doktoru Operatör Dr. Ümit Yapıcı Dr. Yapıcı, "Fatma teyze yaklaşık 1 ay kadar önce polikliniğimize geldi. Sağ gözünde ileri derece katarakt vardı. Nerdeyse umudunu kesmişti o gözünden. Teyzeye sorduğumda sağ gözünün 50 yıldır görmediğini ve kimsenin ameliyat etmediğini söyledi. Teyzeyle konuştuk sağ olsun bana ve ekibime güvendi. Gerekli tetkiklerin ardından kendisinin ameliyatını planladık ve güzel bir ameliyat geçirdi. Ameliyattan sonra bize ışık gördüğünü söyledi o an çok duygusal bir andı. Umarım hayatı boyunca hep böyle şanslı karşılaşmalar yaşar ve böyle başka bir sağlık sorunu çekmez" dedi.

Ameliyatta karşılaştıkları kataraktın çok sertleştiğine dikkat çeken Yapıcı, "Büyümeyen göz bebeğinden bir cihaz yardımıyla onu çıkarttık. Zor geçti. Ama güzel ve doğru bir teknikle ekip olarak güzel bir ameliyat geçirdik. Pencereden sert bir kayayı parçalayıp çıkarmak gibi düşünebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Alanya’da kamyon şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Balkon filesine takılan güvercini itfaiye kurtardı
Kahramanmaraş’ta ev yangını: 1 yaralı
Alman turistin kullandığı karavanla otomobil çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı
Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu: 977 parça sahte altın ele geçirildi
Motosikletle gelip, iş yeri sahibini başından vurup öldürdü
Antalya’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 yaralı
Antalya’da nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 şahıs tutuklandı
Kahramanmaraş’ta silah kaçakçılığı operasyonunda 1 tutuklama
İskenderun’da ağaçta mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı