Feke’de geleneksel Hıdırellez şenliği düzenlendi

Adana'nın Feke ilçesinde baharın gelişi Hıdırellez şenliği ile kutlandı.

Adana'nın Feke ilçesinde baharın gelişi Hıdırellez şenliği ile kutlandı. Mahalle sakinleri, geleneksel ritüelleri gerçekleştirerek renkli görüntüler oluşturdu.

Feke'de Hıdırellez şenliği kapsamında Belediye Bakanı Cömert Özen'in de katıldığı etkinliklerde davul ve zurna eşliğinde geleneksel oyunlar oynandı. Bin rakımlı Gürümze Mahallesi'nde Hıdırellez gelenekleri yaşatılarak maniler okundu, çiçek buketleri kazanlara bırakılarak baharın gelişi kutlandı. Kadınlar, bahçelerden topladıkları çiçekleri örtü altında maniler eşliğinde kazanlara doldurdu. Mahalle sakinleri müzik eşliğinde eğlenerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, Hıdırellez şenliğinde mahalle sakinlerine teşekkür ederek, baharın bolluk, bereket ve huzur getirmesini temenni etti. Başkan Özen, bölgede örnek bir şenlik düzenlemek istediklerini ifade ederek, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılması için öncü olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şenlikte sazı ve sözüyle yer alan Aşık Eyyübi ise Hıdırellez etkinliklerini geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek baharın gelişini türkülerle karşıladı.

Manşetler

Isparta’da kavşakta iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Samandağ’da kamışlık yangını
İskenderun’da otomobil tarlaya uçtu
Muhtara saldırı olayında 2 şüpheli tutuklandı
Hatay’da traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Kayıp engelli şahıs için arama seferberliği başlatıldı
4 yıl sonra çözülen cinayette 5 tutuklama
Kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu, sürücü yaralandı: Kaza anı kamerada
Dondurmacı cinayetinde 10 tutuklama
Komşular arasında araç park kavgası kanlı bitti: Baba oğul bıçaklandı