Festivalde Kardeş Türküler gecesi

Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği Yöreler Renkler Festivali'nde, 30'uncu sanat yılını geride bırakan Kardeş Türküler sahne aldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği Yöreler Renkler Festivali'nde, 30'uncu sanat yılını geride bırakan Kardeş Türküler sahne aldı. Anadolu'nun kültürel çeşitliliğini seslendiren Kardeş Türküler'e Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nı dolduran binler halaylarla, oyunlarla eşlik etti.

Memleket özlemi çekenlerin, doğduğu ve doyduğu yeri unutmayanların festivali 7. Yöreler Renkler Festivali, 6'ncı gününü Güneydoğu Anadolu Gecesi'yle geride bıraktı. Bu yıl "Türkiye'miz hepimizin" sloganıyla düzenlenen festivalde 72 hemşeri, kültür ve dayanışma derneği, kentlerinin yemekleri, el sanatları, halk oyunları, doğal güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor.

"Buluşup kaynaşmak çocuklarımıza güven veriyor"

Gecede Belediye Başkanı Ümit Uysal, önce Adıyamanlılar Derneği'yle çiğköfte yoğurup ikram etti, ardından "Komşularım" diye seslendiği Muratpaşa sakinleriyle el ele verip halay çekti. Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada ise Yöreler Renkler Festivali'nin bir kültür artezyeni olduğunu söyledi. Uysal, "Hep böyle buluşalım, kaynaşalım. Buluşup kaynaşmak çocuklarımıza güven veriyor. Bu festival ve bunun gibi çalışmalarımız hep devam edecek. Bu çalışmalar döktüğümüz asfalt, yaptığımız binalar, fiziksel mekan düzenlemelerimiz kadar önemli. Hatta daha da önemli" diye konuştu.

Yöreler Renkler Festivali'nde Güneydoğu Anadolu Gecesi, 30'uncu sanat yılını kutlayan Kardeş Türküler konseriyle devam etti. Kardeş Türküler'in Anadolu coğrafyasının dört bir yanından seslendirdiği türkülere Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nı dolduran binler halaylarla, oyunlarla eşlik etti.

Manşetler

Kumluca’da yüzme alanlarında denetim
Yolcu otobüsünün çarptığı yaya hayatını kaybetti
Direksiyon başında rahatsızlanan servis şoförünün kullandığı midibüs direğe çarptı
Yalnız yaşayan adam bahçe duvarının altında ölü bulundu
Metruk gecekonduda çıkan yangın korkuttu
Eski eşini eşarp ve yastıkla boğan sanık, olay gecesi kız arkadaşına trafikte birisini öldürdüğünü söylemiş
Maskeli hırsızlar çaldı, polis yakaladı: "Çok şükür bulundu"
Seyir halindeki motosiklet alevlere teslim oldu
Polisi karşısında görünce motosikleti bırakıp kaçtı
Su alarak batmaya başlayan tekne SAK ekiplerince çıkarıldı