Fırına gelen uncunun 139 bin TL’sini silah zoruyla gasp ettiler: Bu anlar anbean görüntülendi

Adana'da ortağı olduğu fırına tahsilata gelen uncuyu, arkadaşlarıyla birlikte aracının önünü motosiklet ile kesip silah zoruyla 139 bin TL'sini gasp...

Adana'da ortağı olduğu fırına tahsilata gelen uncuyu, arkadaşlarıyla birlikte aracının önünü motosiklet ile kesip silah zoruyla 139 bin TL'sini gasp ettiği öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı. Bu anlar güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Olay, 11 Ekim Çarşamba günü Yüreğir ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ali S. (24) ortağı olduğu fırında sürekli un aldıkları Mehmet A.'nın (33) tahsilat dönemlerinde yüklü miktarda parayla gezdiğini fark ediyor. Bunun üzerine Ali S. ve arkadaşları Süleyman Ş. (22), Adem Y. (20) ve Veysel A. (21), tahsilat sırasında Mehmet A.'nın para yüklü çantasını çalmayı planladı. Mehmet A., Ali S.'nin ortağı olduğu fırına tahsilata geldiği sırada gaspa uğradı.

Motosiklet ile Mehmet A.'nın aracının önünü kesen Süleyman Ş., tabanca doğrulttu. Ardından motosikletin arkasından inen Ali S., aracın arka kapısını açarak içerisinde 139 bin TL olan çantayı aldı ve şüpheliler motosiklete binerek olay yerinden kaçıp izlerini kaybettirdi.

Polis 100'e yakın kameradan 200 saatlik görüntü inceleyip şahısları buldu

Mehmet A.'nın ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, konuyu devraldı. Bölgedeki iş yerlerinde bulunan yaklaşık 100 adet güvenlik kamerasından 200 saatlik incelemelerde bulunan polisler, olayı gerçekleştiren Ali S. ve Süleyman Ş.'nin izine ulaştı. Bunun üzerine şüpheli şahıslar, düzenlenen operasyonla yakalandı. Olayı gerçekleştiren zanlıların ardından Adem Y. ve Veysel A.'nın da plan kurma aşamasında olduğu belirlenip onlar da yakalandı.

Şüphelilerin parayı eşit bir şekilde dağıttıkları ortaya çıkarken, yapılan operasyonlarda çalınan paradan kalan 125 bin TL ve olayda kullanılan ruhsatsız tabanca ile motosiklet ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ali S., Süleyman Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Adem Y. ile Veysel A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manşetler

Muhittin Böcek ek ifadesini verdi
Antalya’da tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık operasyonu
Osmaniye’de geri dönüşüm tesisinde yangın korkuttu
Park halindeki araçlara çarptı, pompalı tüfek ile işyeri sahibini yaraladı
Alanya’da kalbi duran 21 yaşındaki Azeri uyruklu genç hayatını kaybetti
Merdivenlerden düştüğü iddia edilen adam hayatını kaybetti
Otobüs şoförüyle motosikletli kadın birbirine girdi: Sürücü adliyeye sevk edildi
38 yıl hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
Ceza yiyen sürücüler tepki göserdi: "Haftada 3 gün ceza yiyoruz"
Hassa’da devrilen tırın sürücüsü yaralandı