Forum Muratpaşa’da eğitim sonuç bildirgesi açıklandı

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen "Türkiye'de eğitim çıkmazı" başlıklı Forum Muratpaşa'nın sonuç bildirgesi yayımlandı.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen "Türkiye'de eğitim çıkmazı" başlıklı Forum Muratpaşa'nın sonuç bildirgesi yayımlandı. 11 maddelik "derhal reform" çağrısı yapan bildirgede "Sürdürülebilir kalkınma ve inovasyon odaklı bir gelecek inşası için okullar bir kuluçka merkezi haline getirilmeli, yenilikçi fikirlere destek sağlayan, onları doğru kaynaklarla buluşturan yapılar olmalıdır" ifadesine yer verildi.

Eğitim, göç, gelir dağılımı adaletsizliği ve iklim krizi gibi küresel sorunlara çözümler geliştirmeyi hedefleyen Forum Muratpaşa'nın ilki eğitim gündemiyle, çarşamba günü gerçekleşti. Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlenen forumda Prof. Dr. Rıfat Okçabol, Prof. Dr. Erhan Erkut ve CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Armağan Erdoğan konuşmacı olarak katılırken, moderatörlüğü gazeteci ve yazar Meliha Okur yaptı. Foruma eğitimciler, öğrenciler ve veliler de katıldı.

Açılış konuşmasını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın yaptığı forumun sonuç bildirgesi yayınlandı. 11 maddelik bildirge eğitimde "derhal" reform çağrısı yaptı. Sonuç bildirgesinde şu maddeler yer aldı: "Eğitim yasaları yeniden düzenlenmeli, eğitim politikaları ekonomik kalkınma vizyonuyla oluşturulmalı, eğitime daha fazla bütçe ayrılmalı, sıralama sınavları kaldırılmalı, yapay zeka eğitime entegre edilmeli, yetkinlik temelli eğitim başlatılmalı, hibrit okullar kurulmalı, okullar girişimciliği teşvik eden yapılara dönüştürülmeli, milli melek yatırımcı portföyü oluşturulmalı, öğretmen eğitimi yeniden yapılandırılmalı, hayat boyu öğrenme."

Manşetler

Mersin’de denize giren 3 gençten biri hayatını kaybetti
Isparta’da kontrolden çıkan otomobil 150 metre sürüklenip takla attı: 3 yaralı
50 polisin hayatını kurtaran şehit polisin adı Kozan’da yaşatılacak
Isparta’da 10 yıl 8 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
Motosikletle kovalayıp çaldıkları Pamuk’u polis buldu
Kahramanmaraş merkezli silah ticareti operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
Önce motosikletle kovaladılar sonra köpeği çaldılar
Isparta’da kum yüklü tır elma bahçesine devrildi, sürücü hayatını kaybetti
Uyuşturucudan cezaları bulunan 42 firari hükümlü yakalandı
Kahramanmaraş’ta temel kazısı sırasında toprak kaydı, yol çöktü, vatandaşlar mağdur oldu