Gazipaşa’da ’Kask Candır’ semineri ilgi gördü

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, öğrencilerin trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesi amacıyla "Kask Candır" semineri düzenlendi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, öğrencilerin trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesi amacıyla "Kask Candır" semineri düzenlendi. Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (MTAL) gerçekleştirilen programda, motosiklet sürücülerinin kask ve koruyucu ekipman kullanmasının hayati önemi vurgulandı.

Seminer; Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsa Arı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, kaskın bir aksesuar değil, hayat kurtaran bir ekipman olduğunu belirterek, "Motosiklet kazalarında en çok yaralanma ve ölüm sebebi baş bölgesine alınan darbelerdir. Kask kullanımı bu riskleri büyük ölçüde azaltır" dedi.

Programda öğrencilere yalnızca kask değil, tüm koruyucu ekipmanların önemi, güvenli sürüş teknikleri ve trafik kurallarına uyulması gerektiği aktarıldı. Seminerin ardından okul bahçesinde uygulamalı eğitim yapılarak doğru kask seçimi, kaskın takılışı ve ekipmanların işlevleri tanıtıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, trafik güvenliği bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çekildi. Emniyet yetkilileri, benzer eğitimlerin önümüzdeki dönemde ilçedeki diğer okullarda da sürdürüleceğini açıkladı.

Manşetler

Antalya’da tır devrildi: Durakta bekleyen 2 kişi hayatını kaybetti
17 yıl 5 ay hapis cezası ile aranan şahıs Isparta’da yakalandı
Ağabeyine çarptıktan sonra aracıyla çukura uçan sürücü tutuklandı
Motosikletin çarptığı yaya ağır yaralandı
Adana’da atık yüklü tır devrildi: Sürücü yaralandı
Mersin’deki traktörlerin çarpıştığı kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi
Böcek korkusuyla balkon duvarının üzerine çıkan kadın, ölümle burun buruna geldi
Adana’da yolcu otobüsü alt geçit duvarına çarptı: 11 yaralı
Dehşet anları kameraya yansımıştı: Araçla çarptığı kişi ağabeyi çıktı
Adana’da "Huzur ve Güven" uygulaması: 64 aranan şahıs yakalandı, 191 araca 1 milyon 139 bin TL ceza