Gazipaşa’da nohut hasadı başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tohum desteği alan üreticiler baharda ektikleri nohutları hasat etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tohum desteği alan üreticiler baharda ektikleri nohutları hasat etti. Elde ettikleri mahsulden memnun olan üreticiler, çiftçilere yönelik desteklerin sürmesini istedi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi ile Konya'nın Ermenek ilçesi ve Mersin sınırına yakın olan 1800 rakımlı Yunt, yerel adıyla Cimbiti Yaylası'nda nohut hasatı sevinci yaşandı. Torosların zirvesinde yer alan Cimbiti Yaylası'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen nohut tohumları hasat edildi.

"Destekler devam etsin"

Mayıs ayında, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden talep ettikleri tohumları toprakla buluşturan ve hasatını gerçekleştiren Gazipaşalı üretici Nuri Tuncer, destekten son derece mutlu olduklarını söyledi.

Gazipaşalı üretici Mehmet Sönmez de Başkan Muhittin Böcek'in tarımın içinden gelen birisi olması nedeniyle üreticinin halinden çok iyi anladığını belirterek, "Başkanımız bizlere her türlü desteği sağlıyor. Dilekçeleri yazarak nohut tohumu istedik ve gönderdi. Bu sene yağmur da yağdı. Nohutlar güzel oldu" diye konuştu.

Manşetler

Drift atıp akrobatik hareketler yapan 41 sürücüye 3 milyon 202 bin TL ceza
13 yaşındaki kız çocuğunun haşema ile havuza girmesine izin vermeyen Rus uyruklu site yöneticisi tutuklandı
Genç kızın hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Antalya’da bir kadın evinde ölü bulundu
Antalya’daki zincirleme kapkaç ve gasp olayında marketteki kasiyer yaşadığı şoku anlattı
Uyuşturucu kullanmaktan öğretmenlikten ihraç edilen şahıs bu kez uyuşturucu ticaretinden tutuklandı
Mersin’de balkonda akıma kapılan 1,5 yaşındaki Yamaç yaşam mücadelesini kaybetti
Tartıştığı kişi tarafından üzerine otomobil sürülüp yaralanan adam hayatını kaybetti
Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı
Devrilen beton mikserinin sürücüsü hafif yaralandı