Gazipaşa’da Ramazan öncesi dolandırıcılık uyarısı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Ramazan öncesinde sahte bağış ve yardım taleplerine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Ramazan öncesinde sahte bağış ve yardım taleplerine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bazı kişilerin Antalya Valiliği, kaymakamlıklar ve çeşitli kamu kurumlarının isimlerini kullanarak vatandaşlardan bağış talep ettiği yönünde ihbarlar alındığı belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, dolandırıcıların kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak telefon, SMS ve sosyal medya üzerinden yardım ve bağış talebinde bulunduğunu ifade etti. Kayhan, "Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız veya herhangi bir kamu kurumumuz adına telefon, mesaj ya da sosyal medya yoluyla yardım ve bağış talebinde bulunulmamaktadır. Kişisel IBAN numaralarına para gönderilmesi yönünde yapılan çağrıların tamamı dolandırıcılık girişimidir" dedi.

Kamu kurumlarının bağış toplama işlemlerini yalnızca yasal ve resmî prosedürler çerçevesinde yürüttüğünü vurgulayan Kayhan, vatandaşların resmî olmayan hiçbir yönteme itibar etmemesi gerektiğini kaydetti.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Kayhan, şüpheli durumlarla karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ya da en yakın kolluk birimine bilgi verilmesini istedi.

Emniyet'ten yapılan açıklamada, Ramazan ayı boyunca benzer girişimlere karşı denetim ve takip çalışmalarının aralıksız sürdürüleceği bildirilerek, vatandaşların yalnızca resmî internet siteleri ve doğrulanmış sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruları dikkate almaları gerektiği vurgulandı.

Manşetler

Toroslarda bahar: 2 bin 400 rakıma taşınan arılar mesaiye başladı
Denize düşen 60 yaşındaki adam boğularak öldü
Taksiyle göçmen kaçıran insan tacirleri polisten kaçamadılar
Çaldığı motosikletle dolaşırken yakalandı: "Polise teslim etmeye gidiyordum" dedi
Isparta’da kestiği ağacın altında kalan adam hayatını kaybetti
Park halindeki aracın tavanında çıkan yangına vatandaşlar müdahale etti
Kamyondan dökülen hafriyatın altında kalan 2 işçi yaralandı
Battaniyenin içinden çıkan para ve cüzdanları teslim etti, yaşlı kadın poşeti sordu
Kırıkhan’da anız yangını yaşandı
Belen’de pikapla çarpışan motosikletin sürücüsü şarampole yuvarlandı