Gözaltına alınan eski Kemer Belediye Başkanı Gül tutuklandı

Antalya'da "nüfuz ticareti ve dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alınan eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Antalya'da "nüfuz ticareti ve dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alınan eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı, esnaf M.N.A'nın halen işlettiği iki işletmeyle ilgili Kemer Belediye Başkanlığı yapan ve son seçimlerde İYİ Parti'den belediye başkan adayı olan Mustafa Gül'ün kendisiyle irtibat kurduğunu ve bir dava sürecine ilişkin "rapor düzenleyecek bilirkişiyi tanıdığını" söyleyerek 10 bin dolar talep ettiği iddiası üzerine soruşturma başlattı. M.N.A., ifadesinde Gül'ün kendisine 500 doların kendi adına ödendiğini, kalan 9 bin 500 doların ise bilirkişi raporunun ardından verilmesini istediğini, aksi hâlde sorun yaşanacağını söylediğini ileri sürdü. İddialar üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde müşteki tarafından daha önceden dosyaya ibraz edilen paraların seri numaraları kayda alındı. Daha sonra düzenlenen operasyonda, Mustafa Gül'ün adresinde yapılan aramada müşteki tarafından önceden dosyaya ibraz edilip seri numaraları alınan paralar ele geçirildi. Mustafa Gül, hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğu değerlendirilerek "nüfuz ticareti ve dolandırıcılık" suçlarından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mustafa Gül, bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manşetler

Market tartışmasında cinayete kurban giden 19 yaşındaki gencin cenazesi morgdan alındı
Akseki-Manavgat Karayolunda hafif ticari araç şarampole devrildi: 1’i ağır 6 yaralı
Adana’da atlara eziyet iddiası: 2 kişi gözaltına alındı
Antalya’da anne ve 5 çocuğunun ölümüne neden olan yangında acı detay: "Yarın bayram, erken yatalım"
Manavgat’ta jandarmadan deniz ve ırmakta bayram mesaisi
Savaşı andıran mahalle kavgasında ölenlerden ikisinin baba ve oğul olduğu ortaya çıktı
Burdur’daki 5 kişinin yaralandığı kavgada 2 tutuklama
Hatay’da hapis cezası ile aranan 3 kişi yakalandı
İskenderun’da bahis oynayanlara suçüstü; 3 gözaltı
Kahramanmaraş’ta iki ayrı trafik kazasında, 5 kişi yaralandı