Güvenlik görevlisinin öldürülmesi davası tanıklara takıldı

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde erkek öğrenci yurdunun güvenlik görevlisi 32 yaşındaki Gökhan Şahin'i bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen...

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde erkek öğrenci yurdunun güvenlik görevlisi 32 yaşındaki Gökhan Şahin'i bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen Cihad A. ve Erhan Ü.'nün, "haksız tahrik altında tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 24'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Uzun süredir ulaşılamayan tanıkların hazır edilmesi için de emniyete yeniden yazı yazıldı.

Gültepe Mahallesi'ndeki öğrenci yurdunun bahçesinde güvenlik görevlisi Gökhan Şahin, 6 Haziran 2023'te tartıştığı Cihad A. (34) ve kayınbiraderi Erhan Ü. (34) tarafından darbedilip bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası Şahin, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İddianameye göre, güvenlik görevlisi Şahin'in, sanıklardan Cihad A.'nın eşi, Erhan Ü.'nün kızkardeşi Z.A. ile ilişkilerinin olduğu iddiası ile öldürüldüğü öne sürüldü.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Cihad A. ve Erhan Ü. hakkında Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 6'ncı duruşması yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Cihad A. ve Erhan Ü. ile tarafların avukatları katıldı. Öldürülen güvenlik görevlisinin yakınları Emine ve Mustafa Şahin'in de geldiği duruşmada olayla ilgili bilgileri olduğu gerekçesiyle tanık olarak dinlenmelerine karar verilen üniversite öğrencileri B.K., A.T., A.E.K. ve Y.G. duruşmaya gelmedi. Tanıkların duruşmada hazır edilmesi için emniyete yazılan yazıya da cevap verilmediği belirtildi.

Mahkeme savcısı, sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilmesini ve eksikliklerin tamamlanmasını talep etti.

Ölen güvenlik görevlisinin yakınları Emine ve Mustafa Şahin, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Sanıkların avukatları, olayın üzerinden 1.5 yıla yakın zaman geçmesine rağmen tanıkların arandığını belirterek, "Tanıkların adresleri sürekli değişmektedir. Bu saatten sonra da tanıkların bulunacağı kanısında değiliz. Dinlenmelerinden vazgeçilmesini talep ederiz. Mutlaka dinlenmek isteniliyor olabilir ancak dosyada hüküm kurulabileceği düşüncesindeyiz. Aniden gelişen olay nedeniyle müvekkillerin öldürme kastı yoktur" dedi.

Sanıklardan Cihad A., suçlamaları kabul etmeyip önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirtti. Diğer sanık Erhan Ü. de önceki savunmaları tekrarladı. Erhan Ü. daha önceki savunmasında, Gökhan Şahin'i öldürme niyetlerinin olmadığını öne sürerek, "Benim maktule yönelik bir müdahalem söz konusu değildir. Bu durumu ayrıntılı bir şekilde mahkemeye sunduğum dilekçede anlattım. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, tanıkların yurtta kalma ihtimallerinin yüksek olması durumundan hareketle gerekirse günsüz olarak hazır edilmeleri için emniyete yazı yazılmasını da kararlaştırıp duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Manşetler

Şarkikaraağaç’ta çıkan yangında iki katlı evin bir bölümü yanarak küle döndü
Porsche otomobil önce bir araca sonra alt geçit duvarına çarptı: 1 yaralı
Belen’de otomobil yangını
Kırıkhan’da evin çatı katı alevlere teslim oldu
Dağlık alanda kaybolan 12 yaşındaki çocuk akıllı saati sayesinde annesine ulaşıp kurtarıldı
Samandağ’da takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı
Adana’da evin camlarına taş atıp kaçtı: O anlar kamerada
Park halindeyken alev alan kamyon kullanılamaz hale geldi
Antalya’da minibüs sulama kanalına uçtu
Adana’da bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü olayın kamera kayıtları ortaya çıktı