Hakkari’de depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 3 okul tahliye edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 2 okul ile il merkezindeki 1 okul, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 2 okul ile il merkezindeki 1 okul, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı.

Hakkari Valiliğinin kararıyla Yüksekova ilçesinin Yeşildere Mahallesi'ndeki Atatürk İlk ve Ortaokulu ve Cemal Sala İlk ve Ortaokulu ile Hakkari merkeze bağlı Akçalı Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu tahliye edildi. Yüksekova'da boşaltılan okullardaki 795 öğrencinin diğer okullara nakledildiğini belirten Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, bu hazırlıkları 4 yıldır yaptıklarını söyledi. Bölgede 49 yeni okul yaptıklarını ve yazın ise 11 okulun güçlendirmesini gerçekleştirdiklerini dile getiren Müdür Gür, "Deprem olmadan önce aslında bizim çalışmalarımız vardı. Bakanlığımızın politikası ve Hakkari Valimizin talimatları ile çalışmalar yapıyoruz. Biz sahadayız ve tedbir almamız gereken okullarla ilgili tedbirler alıyoruz. İhtiyaç halinde başka kararlar da alabiliriz. Hakkari ve Yüksekova'da 3 okulda tahliye kararı aldık" şeklinde konuştu.

Manşetler

Mersin’de konaklama tesisleri denetlendi: 2 işletmeye 92 bin lira ceza
Erzin’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Polis memuru eşini ayaklarından vurdu
Yüksek promil gözlüğünü takan vatandaşlar topa vuramadı, ortaya komik görüntüler çıktı
Evde ölü bulunan 16 yaşındaki çocuğun cenazesi teslim alındı
DNA testi işlemleri tamamlanan Kübra’nın cenazesi ailesi tarafından teslim alındı
Motosiklet kazasında yaralanan genç, 7 günlük yaşam savaşını kaybetti
Epilepsi hastası kızı dövdüğü öne sürülen anne: "Benim kızımı dövdüler ben konuşmaya gittim kavga çıktı"
Osmaniye’de 15 milyonluk kaçak ürün operasyonu: 3 tutuklama
Kübra Yapıcı cinayetinde şüpheliler birbirlerini suçladı