Halka açık kafede öğrenciler hem öğreniyor hem üretiyor

Adana'da bir meslek lisesinin öğretmen ve öğrencileri, okul bünyesinde halka açık bir kafeyi işletmeye başladı.

Adana'da bir meslek lisesinin öğretmen ve öğrencileri, okul bünyesinde halka açık bir kafeyi işletmeye başladı. Öğrencilerin hem mesleki deneyim kazanmasını hem de öğrendiklerini uygulamaya dökmesi hedeflenen kafede, sabah kahvaltısının yanı sıra öğle saatlerinde de 3 çeşit yemeğin uygun fiyatla satışa sunulduğu belirtildi.

İsmet İnönü Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Yeme-İçme Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından okul bahçesine açılan kafe, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kafede sabah kahvaltısının yanı sıra öğlen üç çeşit yemek çıkıyor. Normal bir lokanta veya kafedeki fiyatın yarısına satışların yapıldığı öğrencilerin işlettiği mekanda uygulamalı eğitimlerin düzenli olarak devam edeceği ifade edildi.

Okul içindeki kafede hem öğretmenlere hem de dışarıdan gelen misafirlere hizmet verdiklerini belirten öğretmen Şerife Haydaran, "Okulumuzdaki öğretmenlerimize ve dışarıdan her türlü talepte bulunanlara yemek servisi yapıyoruz. Sipariş de alabiliyoruz. Hem bir talebi karşılamak hem de kendimizi gösterebilmek adına böyle bir yola girdik. Çok da iyi oldu" dedi.

Gastronomi alanındaki eğitimin kapsamına değinen öğretmen Fatma Gülten ise, "Öğrencilerimiz 9. sınıftan 12. sınıfa kadar mutfak terimlerini ve uygulamalarını öğreniyor. Bu süreci onlar için daha keyifli hale getirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizden 4'ü nisan ayında İspanya'ya giderek Türk yemeklerini tanıtacak. Gece gündüz çalışıyoruz. Çocuklarımızın bu pratikleri kazanması ve belgeleri alabilmesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kafede görev alan 10. sınıf öğrencisi Esmanur Sarıkaya, "Kafede çalıştığım için çok mutluyum. Satışlarda hem gelecek için hazırlık yapmış oluyoruz. Hem öğreniyoruz hem de satış yapıyoruz, çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Öğrencilerden Ayşe Nur Bağın da, "İleride bir yer açmak istersek diye burada pratik yapıyoruz. Ürünlerimizi sergileyip satıyoruz. Çok güzel bir uygulama oldu" diyerek duygularını dile getirdi.

Manşetler

Kübra’yı hayattan koparanlar, sosyal medya hesabına girip yaşıyor süsü vermiş
Kahramanmaraş’ta kayıp vatandaşın cansız bedeni bulundu
İskele düştü işçiler halatta asılı kaldı
Berberde tıraş olan şahsa satırla saldırmıştı, o anların görüntüsü ortaya çıktı
Kübra Yapıcı’nın katil zanlıları tutuklandı
Atlara işkence kamerada
Tarsus’ta 6 bin 167 sağlıksız ürüne el konuldu
Tırla çarpışan sepetli motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Mersin’de yakalandı
Çatıya çıkıp üzerine benzin döktü gazeteci oyaladı polis yakaladı