Hatay’da 17 milyon 102 bin ağaçta, 201 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor

Hatay'ın bereketli topraklarında yer alan 17 milyon 102 bin zeytin ağacında 201 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor.

Hatay'ın bereketli topraklarında yer alan 17 milyon 102 bin zeytin ağacında 201 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor. Vali Mustafa Masatlı, Türkiye'de en çok zeytin ağacının dikili olduğu 3'üncü şehir olan kentte zeytin üretiminde kalite ve sürdürülebilirliğin öncelikli hedef olarak belirlendiğini söyledi.

Türkiye'nin bereketli topraklarının yer aldığı Hatay'da çiftçiler üreterek depremin yaralını sarmaya devam ediyor. Bereketli topraklarda yetişen zeytinin yeterli olgunluğa ulaşmasıyla birlikte Hatay'da geçtiğimiz günlerde zeytin hasadına başlanmıştı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Samandağ ilçesi Değirmenbaşı Mahallesi'nde vatandaşlarla birlikte zeytin hasat etti. Vali Masatlı, kentte 17 milyon 102 bin zeytin ağacının dikili olduğunu belirterek 2025 yılında hasadın 201 bin ton rekolte beklendiğini söyledi.

Vali Masatlı, zeytinin bölgenin simgelerinden olduğunu belirterek "Hatay'ımızda Zeytin; sadece sofralarımızın lezzeti ve mutfaklarımızın vazgeçilmezi değil, aynı zamanda Hatay'ımızın binlerce yıllık medeniyet mirasının, barışın ve kardeşliğin simgesidir. Bereketin şehri Hatayımız, 17 milyon 102 bin adet zeytin ağacıyla Türkiye'de 3. sırada yer almaktadır.2025 yılında ilimizde sofralık zeytin ve yağlık zeytin olmak üzere toplamda 570 bin dekar alanda yaklaşık 201 bin ton rekolte beklenmektedir. Bu rakamlar, Hatay'ın zeytincilikteki gücünü ve ülke ekonomisine katkısını açıkça göstermektedir. Bizler de Hatay Valiliği olarak, zeytin üretiminde kalite ve sürdürülebilirliği en öncelikli hedeflerimizden biri olarak belirledik. Bu amaçla, üreticilerimizin modern tarım tekniklerine, araştırma ve teknolojiye erişimini sağlamak üzere Altınözü ilçemizde Zeytincilik Araştırma Enstitüsünü kurduk ve yakın zamanda hizmete aldık. Böylece Hatay zeytini; hem sofralık hem yağlık üretimde yüksek kaliteyi yakalayacak, Hatay markasının değerini de artıracaktır" dedi.

Manşetler

Osmaniye’de karton fabrikasında yangın
Alanya’da kamyon şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Balkon filesine takılan güvercini itfaiye kurtardı
Kahramanmaraş’ta ev yangını: 1 yaralı
Alman turistin kullandığı karavanla otomobil çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı
Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu: 977 parça sahte altın ele geçirildi
Motosikletle gelip, iş yeri sahibini başından vurup öldürdü
Antalya’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 yaralı
Antalya’da nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 şahıs tutuklandı
Kahramanmaraş’ta silah kaçakçılığı operasyonunda 1 tutuklama