Hatay’da 18 bin 348 bağımsız bölümün hak sahipleri belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'dan video konferans yoluyla katıldığı törende Hatay'da 18 bin 348 bağımsız bölümün hak sahipleri belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'dan video konferans yoluyla katıldığı törende Hatay'da 18 bin 348 bağımsız bölümün hak sahipleri belirlendi. Yuvalarının anahtarlarını teslim alan aileler, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da binlerce bina yerle bir olmuştu. Asrın felaketi sonrası kısa sürede başlayan ihya ve inşa çalışmaları kapsamında bina enkazları kaldırılmış ve Antakya ilçe merkezi boş araziye dönmüştü. Bölgenin yeniden yaşam merkezi olması için binaların temelleri atılmış ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konutların inşaatına başlanmıştı. Asrın felaketinin ardından inşa edilen konutların anahtar teslimleri yapılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'dan video konferans yoluyla katılımıyla Antakya ilçesi Dikmece Mahallesi'nde 300 bininci konutun hak sahipliği için 8'inci için kura çekimi yapıldı. Asrın felaketinin izlerinin silindiği Hatay'da; 16 bin 993 konut, bin 355 iş yeri olmak üzere 18 bin 348 bağımsız bölümünün hak sahipliği belirlendi. Kura çekiminde; Hatay Valisi Musatafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Defne Belediye Başkano Halil İbrahim Özgün, il protokolü ve hak sahibi vatandaşlar hazır bulundu.

"Bu kadar yıkılan büyük bir şehri ayağa kaldırmakta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır"

Cumhurbaşkanın katıldığı kura çekiminde yuvasına kavuşan hak sahibi Mehmet Ali Dönmez, "Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Yıkılan ve yok olan bir şehri çok kısa bir zamanda ayağa kaldırdı. Bizlerden daha iyi düşünülerek ve yıkılan evlerimizden daha da çok güzel, modern ve sağlam şekilde bizlere teslim etti. Bu kadar yıkılan büyük bir şehri ayağa kaldırmakta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır. Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürler ederiz. Allah başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Isparta’da 10 yıl 8 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
Motosikletle kovalayıp çaldıkları Pamuk’u polis buldu
Kahramanmaraş merkezli silah ticareti operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
Önce motosikletle kovaladılar sonra köpeği çaldılar
Isparta’da kum yüklü tır elma bahçesine devrildi, sürücü hayatını kaybetti
Uyuşturucudan cezaları bulunan 42 firari hükümlü yakalandı
Kahramanmaraş’ta temel kazısı sırasında toprak kaydı, yol çöktü, vatandaşlar mağdur oldu
Hatay’da motosiklet tamircilerine yönelik denetim yapıldı
Adana’da 25 yıla kadar hapis cezasıyla aranan hükümlüler şafak operasyonuyla yakalandı
Motosikletle çarpışan otomobilin sürücüsü şoka girdi, gözyaşlarına boğuldu