Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi’nde Noel ayini düzenlendi

Hatay'da Noel Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Hatay'da Noel Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Hatay'da yaşayan Hristiyan vatandaşlar Noel bayramını Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutladı. Antakya Ortodoks Kilisesi'ndeki ayini Ruhani Lider Jan Delüller ile Rahip Dimitri Doğum birlikte yönetti. Ayin için kiliseye gelen vatandaşlar, dilekler dileyerek dünya barışı için dua etti.

Noel'in sevgi, barış ve yeni yeni heyecanlar demek olduğunu ifade eden Antakya Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, "Yavaş yavaş kiliselerimizi açmaya başladık. Uzun bir aradan sonra burada coşkulu bir kalabalık vardı. Noel Bayramı'nın öncelikle Hristiyan alemine ülkemize ve tüm dünyaya barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yaklaşan bu 2022 yılından bu vebadan, ölümcül hastalıktan kurtulmak için Allah'a bütün haykırışlarımızı sunuyoruz" dedi.

Ayin sonrasında kilise bahçesinde verilen kokteyle katılan Hristiyan vatandaşlar, havai fişek gösterisi ile birlikte birbirlerinin Noel Bayramı'nı kutladı.

Manşetler

Adana’da trafik denetimi: 60 araç sürücüsüne 495 bin lira ceza
Osmaniye’de mezarlıkta park halindeki araçta iki genç ölü bulundu
Osmaniye’de feci kaza: Motosiklet ve sürücüsü minibüsün altında kaldı
Mersin’de abart egzoz kullanan araçlara ceza yağdı
Alanya’da DSİ’ye ait sulama borusu patladı, park halindeki otomobil suyla birlikte portakal bahçesine sürüklendi
Antalya’da sahibi olduğu markette tartıştığı 2 kişiyi öldüren cinayet zanlısı adliyeye sevk edildi
Adana’dan acı haber: Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu
Antalya’daki baba ocağına izne gelen 23 yaşındaki yedek subay hayatını kaybetti
Halı sahada ölüm kameraya yansıdı
Kahramanmaraş’ta 13 bin 720 adet sentetik ecza ele geçirildi