Hatay’da güvenli okul güvenli gelecek projesi hayata geçirildi

Hatay Valiliği koordinasyonunda yürütülen "Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında öğretmenlere yönelik seminer başladı.

Hatay Valiliği koordinasyonunda yürütülen "Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında öğretmenlere yönelik seminer başladı.

Programa katılarak açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, eğitim güvenliğinin yalnızca okul çevresiyle sınırlı olmadığını; aile, sosyal çevre, okul ortamı ve dijital dünyanın birlikte ele alınması gereken önemli bir süreç olduğunu vurguladı.

Vali Masatlı, öğretmenlerin öğrencilerdeki davranış değişimlerini erken fark eden en önemli rehberler olduğunu belirterek, zamanında yapılan doğru yönlendirmelerin çocukların geleceğinde kritik rol oynadığını ifade etti.

Seminerlerde; risk altındaki öğrencilerde aile içi dinamiklerin tespiti, dijital tehditler, akademik başarı düşüşleri, risk faktörleri ve önleyici müdahale stratejileri gibi konular ele alındı.

Vali Masatlı, projenin yalnızca bir güvenlik uygulaması değil, çocukların geleceğine yönelik kapsamlı bir yatırım olduğunu belirtti.

Manşetler

Torpil şakası 92 hektarı kül etti, hapis ve 43,7 milyon TL tazminata mahkum oldu
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü öldü, arkadaşı ağır yaralandı: Alkollü sürücü gözaltındı
Kadın bulduğu 700 euroyu zabıtaya teslim etti
Genci sokak ortasında zombiye dönüştürerek zehirleyen şahıslar yakalandı
İskenderun’da evin mutfağından alevler yükseldi
Hatay’da motosiklet tamircileri ile yedek parça satıcıları denetlendi
İskenderun’da hırsızlık zanlısı tutuklandı
Dörtyol’da 12 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
İskenderun’da metruk evden alevler yükseldi
Osmaniye’de silahlı saldırı kamerada: 2 kişi yaralandı