Hatay’da uygulamalı tarım okulu başlıyor

Antakya Expo alanındaki Bitki Müzesi'nin ev sahipliği yapacağı okuldaki eğitimler temmuz ağustos ve eylül aylarında gerçekleşecek.

Expo 2021 Hatay'da "Anne Baba-Çocuk Uygulamalı Tarım Okulu başlıyor.

Antakya Expo alanındaki Bitki Müzesi'nin ev sahipliği yapacağı okuldaki eğitimler temmuz ağustos ve eylül aylarında gerçekleşecek.

Çocukların ebeveynleri ile birlikte verimli ve keyifli zaman geçirmeleri ve bitkileri tanımalarının hedeflendiği projede katılımcılar, hem bilimsel bilgileri teorik olarak öğrenecek hem toprağa ve bitkiye dokunarak becerilerini bu yönde geliştirme fırsatına sahip olacak.

Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki farklı grupla gerçekleşecek olan ve 1 ay sürmesi planlanan eğitimler; bitkileri tanıma, toprak tanıma ve hazırlama, tohumla ve vejetatif (çelikle) üretim, şaşırtma ve dikim, gübreleme, sulama ve budama, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkileri yetiştiriciliği, meyve-sebze yetiştiriciliği ve fidan yetiştiriciliği ve aşılama konularını ele alacak.

Uygulamalı Tarım Okulu'na ücretsiz bir şekilde başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenler 0533 156 70 50 numaralı telefondan kayıt yaptırabilecek.

Manşetler

Kaldığı pansiyon odasında ölü olarak bulundu
Isparta - Antalya karayolundaki kazalarda son 4 ayda 18 kişi öldü 19 kişi yaralandı
İçi ve etrafı çöplerle dolu metruk bina yangını mahalleliyi tedirgin etti
Antalya’da depoya inmek isterken düşen genç yaralandı
Burdur’daki kazada hayatını kaybeden tarım işçileri toprağa verildi
Mersin’de kayıp gencin aranmasına 6. günde de devam edildi
Finike-Kumluca yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Demre Kaleköy’de rahatsızlanan kişi, sahil güvenlik botuyla tahliye edildi
Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada aileler cenazelerini gözyaşlarıyla teslim aldı
Belediye boşaltıyor, o dolduruyor: Daha önce 2 operasyonda 16 kamyon çöp çıkan evden 4 kamyon daha çöp çıktı