Hatay’ın en uzun minaresi böyle yıkıldı

Hatay'ın en uzun minaresi olarak bilinen, Hassa ilçesinde 58 metre yükseklikteki minare, depremde zarar görmesi nedeniyle yıkıldı.

Hatay'ın en uzun minaresi olarak bilinen, Hassa ilçesinde 58 metre yükseklikteki minare, depremde zarar görmesi nedeniyle yıkıldı.

Hassa'nın Arpalıuşağı Mahallesi'nde bulunan Arpalıuşağı Camii minaresi Hatay'ın en uzun minaresi olarak biliniyordu. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hasar alan 58 metrelik minare için yıkım kararı çıkarıldı. Mahalle sakinlerinin itirazlarına rağmen minare yıkımı gerçekleşti. Yıkımı mahalle sakinleri cep telefonu kameraları ile kaydetti.

Tarihi bir minarenin yıkıldığına dikkat çeken mahalle sakini Tunahan Aslan, "Minaremiz Hatay'ın en uzun minaresi olarak tescilli. Bildiğimiz 58 metre yüksekliğinde 45 ton demir kullanılarak yapılmış" dedi.

Manşetler

Mersin’de mart ayında 866 firma denetlendi, 363 bin lira ceza uygulandı
Akseki’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Kahramanmaraş’ta bir gün önce işe başlayan işçi feci kazada can verdi
Otomobil 7 metre yükseklikten yuvarlandı, sürücü burnu kanamadan araçtan çıktı
Vinçle çarpışan elektrikli motosikletin Rus uyruklu sürücüsü hayatını kaybetti
Motosikletliye çarpan otomobil sürücüsü kaçtı
Antalya’daki teleferik kazası davası ek bilirkişi raporunda 5 sanık için birinci derece sorumluluk tespiti
Narkotik polisinden ’Cono’lara operasyon: 55 gözaltı
Tarsus’ta ırmakta kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor
Osmaniye’de ağaca takılan kargayı itfaiye kurtardı