Hijyen şartlarına uygun olmayan kilolarca salamura ürün imha edildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hijyen şartlarına uygun olmayan yaprak başta olmak üzere toplam 8 bin 695 kilogram salamura ürün imha edildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hijyen şartlarına uygun olmayan yaprak başta olmak üzere toplam 8 bin 695 kilogram salamura ürün imha edildi.

Reyhanlı ilçesinde halk sağlığını tehdit eden işletmelerin önüne geçmek için çalışmalar aralıksız sürüyor. Reyhanlı Belediyesi zabıta ekipleri ve gıda denetim ekiplerinin yaptığı kontrollerde bir iş yerinin hijyen şartlarına uygun olmadığı tespit edildi. İş yerinde bulunan toplam 8 bin 695 kilogram salamura; narekşisi, biber salçası, biber turşusu, patlıcanlı salamura ve yaprağa el konuldu. Ürünler belediye ekipleri tarafından iş makinesiyle toprağa gömülerek imha edildi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Ahmet Salman Yumuşak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "Halkımızın sağlığı için gece gündüz çalışıyoruz! Şeffaf, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeniz için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Vize dolandırıcılığı operasyonunda şüpheliler ve yakınları gazetecilere tepki gösterdi
Kumluca’da suç örgütüne yönelik operasyonda 4 şüpheli tutuklandı
Temizlik işçisi görev yaptığı çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti
Burdur’da otomobil takla attı: 4 yaralı
Alanya’da denizde kaybolan 19 yaşındaki gencin cansız bedeni bulundu
Alanya’da motosiklet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Antakya’da çöplük yangını kontrol altına alındı
Sokağa dönmek isteyen otomobile motosiklet çarptı: 1 yaralı
Burdur İl Jandarma Komutanlığı’nda görev değişikliği
Antalya’da sahte plakalı araç alarmı