Hopka Dağı ekoturizme kazandırılıyor

Adana'nın Feke ilçesinde bulunan 1600 rakımlı Hopka Dağı'nın doğası Adana Orman Bölge müdürlüğü girişimleri ile ekoturizme kazandırılacağı bildirildi.

Adana'nın Feke ilçesinde bulunan 1600 rakımlı Hopka Dağı'nın doğası Adana Orman Bölge müdürlüğü girişimleri ile ekoturizme kazandırılacağı bildirildi.

Ekoturizm Eylem Planı çerçevesinde, Feke Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan Hopka Dağı Ekoturizm Parkuru tespit çalışmalarına başlandı. 1600 rakımlı olan Hopka Dağı doğal kaya yapısı ile peri bacalarını andıran yapısı, endemik bitki çeşitliliği ve yamaç paraşütü ile doğa ve spor tutkunlarının gözdesi olması hedeflenirken kamp alanı ile bölge ekonomisine katkı sunması hedefleniyor.

Çalışmalara katılan Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Yalçın Serikler ve Feke Orman İşletme Müdürü Mustafa Çelen'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölge Müdürü Yılmaz, Ekoturizm Eylem Planı ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde, yöre halkının ekonomik gelirine de katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Manşetler

Zihinsel engelli şahıs üzerine benzin döküp kendini yaktı: Korku dolu anlar kamerada
Kahramanmaraş merkezli sahte altın operasyonunda 22 kişi tutuklandı
Burdur’da yaşlı kadın eşi tarafından evde ölü bulundu
Antalya’da 13 yaşındaki çocuk çakmakla oynarken evi yaktı
Kahramanmaraş’ta bebeğe şiddet davasında eski hemşirenin tutuklu yargılanmasına devam edilecek
Otogarın dışındaki çuvala gizlediği bıçağı alıp 2 güvenlik görevlisini yaraladı
Adana’da narenciye paketleme tesisinde yangın
Erzin’de 250 gram metamfetamin ele geçirildi
Hatay’da 8 kilo 900 gram esrar yakalandı: 4 tutuklama
Antakya’da 7 suçtan aranan hükümlü yakalandı