HUDER ‘den Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonuna Başvuru

HUDER Antalya Şubesinden Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonuna katliamın durdurulması çağrısı yapıldı 

HUDER Antalya Şube Başkanı Avukat Osman zeki Özcan Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletlere vermiş oldukları başvuru dilekçesinde, barış ve insanlık adına bu insanlık dışı saldırıların kınanması gerektiği ve bu insan hakları ihlallerine karşı uygun önlemlerin alınmasını istediklerini belirtti.

Aynı zamanda Kudüs’teki El Aksa Camii’nde, ibadet edenlere yönelik başlatılan saldırının, Ramazan Ayı’nın son günlerine denk geldiğini vurguladıklarını  belirten ÖZCAN; “Müslümanların bayramında bile saldırıların aralıksız devam ettiğini, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sonucunda 52’si çocuk 29’u kadın 181 kişinin hayatını kaybettiğini , aynı zamanda bu korkunç saldırılar sırasında 1200’den fazla sivilin yaralandığı aktardık” dedi.

Sözlerine, HUDER olarak uluslararası hukuk alanında konunun takipçisi olacaklarını belirterek devam eden Başkan Osman Zeki ÖZCAN, “dilekçemizde de belirttiğimiz gibi, tüm tek tanrılı dinler için Kudüs kutsaldır. Müslüman, Hristiyan veya Yahudi olsun tüm barış taraftarları, Filistinlilerinin mülklerinin işgal ve müsadere edilmesini reddetmektedir. Ancak İsrail ısrarla hukuksuzluğa devam etmektedir. Adilane ve barış içerisindeki bir çözüm, Filistinliler ve İsrailliler adına gerçekleşmelidir , başka çaresi yoktur. Kadınlar ve çocuklar, devam eden saldırıların ana kurbanları olmuşlardır” dedi.

Manşetler

Nehre atladığı öne sürülen şahsı arama çalışması başlatıldı
Kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çekici çarptı: 1 yaralı
Burdur’da çıkan yangında ev ve otomobil kullanılamaz hale geldi
Köpeklerin saldırısında ölen yaşlı kadın toprağa verildi
Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü yaşam mücadelesini kaybetti
Herkes alanlarda onlar ekmek parası peşinde
Yaşlı kadını köpeklerin parçaladığı köyde vatandaşlar, köpeklerin toplanmasını istiyor
Mersin’de traktör şarampole devrildi: 1 ölü
Adana’da köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı
Şehit Mustafa Şen son yolculuğuna uğurlandı