Hurda araçların alev alev yandığı yangına kova ve hortumlarla müdahale ettiler

Antalya'da kargılık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın ekiplere zor anlar yaşattı.

Antalya'da kargılık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın ekiplere zor anlar yaşattı. Hurda otomobillerin bulunduğu alana sıçrayan yangında zaman zaman patlama sesleri duyuldu.

Yangın, saat 15.00 sıralarında Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi Şelale Sokak üzerinde bulunan kargılık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan kargılık ve kuru otların bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın noktadaki yangına ilk olarak bölge sakinleri kova ve hortumlarla müdahale etmeye çalıştı. Rüzgarın da etlisiyle yangın kısa sürede büyürken alevler ev ve seraları tehdit etti.

Kova ve hortumlarla yangına müdahale ettiler

Yangının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine verilen adrese Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Hurda otomobillerin bulunduğu boy araziye de sıçrayan yangın nedeniyle çok sayıda hurda araç küle döndü. İtfaiye ekipler Gökyüzünü siyah dumanların kapladığı ve kentin birçok noktasından görülen yangında zaman zaman küçük patlamalar meydana geldi. Kısa sürede yangın yerine gelen ekipler alevlere müdahale ederken yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

"Rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı"

Kova ve hortumlarla yanına müdahale eden vatandaşlardan Mehmet Kocaman, evde otururken patlama sesleri duyduğunu belirterek, "Aniden bir patlama sesi duydum. Dışarı çıktığımda kargılar alev almıştı. Hemen dinamoyu çalıştırdım ama motorun gücü yetmedi. İtfaiyeyi aradık, ama onlar gelene kadar rüzgarın etkisi ile yangın yayıldı. Karşı taraftaki hurda araçlara sıçradı. Daha da büyüdü yangın" dedi.

Manşetler

Antalya’da evde ölü bulunan gencin teyzesinden yürek yakan ağıt: "Dayanamam ben, içim yanıyor"
Cinayetle biten kavgada hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
Burdur’da 2 genç tanımadığı bir kişi tarafından bıçaklandı
Bayram günü yangın afetini yaşadılar
Göç yolundaki leyleklere av tüfeğiyle ateş ettiler
Fren yok, heyecan çok, geleneksel tahta araba yarışı bu yılda nefesleri kesti
Atlara eziyet edenlere dikkat çeken ceza: Haftada 1 gün barınak temizleyecekler
Evde olması gereken tabanca markette bir genci hayattan kopardı
Adana’da 18 yıl 11 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
Sigara tartışması: 1 çocuk öldü, 2 kişi yaralandı, 5 çocuk tutuklandı